Food Pioneers Programma 2024 van Flevo Campus feestelijk afgesloten met pitchevent in Natural Pavilion

Groepsfoto van deelnemers en organisatoren van het Food Pioneers-programma bij Flevo Campus, lachend en samen voor een scherm in een houten conferentieruimte - Foto: Nicolas Brenninkmeijer

Ieder jaar begeleidt Flevo Campus een selectie startende voedselondernemers vanuit het ‘Food Pioneers Programma’. Tijdens het programma worden de deelnemers gecoacht en begeleid door professionals, met als doel hun product of dienst een stap verder te helpen. Op donderdag 14 november sloten we de editie van 2024 feestelijk af met een bruisend pitch event in het Natural Pavilion.

Een half jaar geleden begonnen zestien gepassioneerde (voedsel)ondernemers aan ons Food Pioneers programma. Ze werden gedurende zes programmadagen letterlijk en figuurlijk op sleeptouw genomen: ze gingen op werkbezoek bij andere voedselondernemers in Flevoland en namen deel aan proeverijen en Q&A sessies met deskundigen uit de voedselbranche. Ze vernieuwden hun businessmodellen, doken in de belevingswereld van de koper, deelden waardevolle ervaringen en breidden hun netwerk uit als nooit tevoren.

Feestelijke afsluiting

Vorige week werd het programma feestelijk afgesloten met een bijeenkomst in Natural Pavilion. Programmamanager Thera van Heuveln presenteerde het officiële gedeelte van het programma waarin elke Food Pioneer twee minuten kreeg om zijn of haar product of bedrijf te pitchen voor het vierkoppig, deskundig panel bestaande uit Jochem de Bont (Crisp), Wietske Eilander (Rabobank), Bart-Jan Veldhuizen (Kitchen Republic) en Marcel Gonzales (Bidfood).  Daarna kon men de pitchers vragen stellen en feedback te geven. Dat leverde de Pioneers veel tips en advies op, en hier en daar zelfs een uitnodiging voor een kennismakings- of adviesgesprek.

Bijzondere producten

Na een wervelend intermezzo van David Klingen was het tijdens de afsluitende borrel dringen aan de tafels waar de producten van de Pioneers konden worden geproefd. Er was veel belangstelling voor de ondernemers en hun bijzondere producten, variërend van een authentieke Indiase Chai theedrank, ambachtelijke stoofpotten gemaakt met reststromen groenten tot eiwitrijke muffins, ‘favamole’ (guacamole gemaakt van favabonen) en nog veel meer!

Primeur: nieuw bier!

Tijdens de borrel werd als primeur BR FreshHop geïntroduceerd, een uniek product van Flevo Lokaal. Deze opvolger van het revolutionaire BR – Bier maar dan korter is ontwikkeld door de Almeerse Brouwerij Stijl. Het bier bevat 70% ongemoute granen en is gebrouwen met verse hop uit de hoptuin op Utopia-eiland. BR FreshHop is nu verkrijgbaar bij alle bekende Flevo Lokaal verkooppunten.⁠

Over Thera van Heuveln

Thera van Heuveln was oprichter van een voedselstartup en is tegenwoordig verbonden aan Stichting Flevo Campus als Programmamanager Supermarkt van de Toekomst en begeleidt het Food Pioneers programma. Haar opiniestuk ‘Supermarkten staan op de rem bij verandering naar gezonde voeding’ is gepubliceerd in het AD van 19 november 2024.