Lectorale rede Urban Innovation

Dronefoto in zwartwit van Almere met uitzicht op het Weerwater.

Op 3 juli 2023 geeft lector Urban Innovation Evert-Jan Velzing zijn lectorale rede. Deze rede is onderdeel van het symposium “Samenwerken aan de nieuwe stad'” waarin ook associate lectoren Ingrid Bakker en Els Beukers hun openbare lessen houden. Daarnaast zijn er verschillende workshops waaraan deelgenomen kan worden.

Urban Innovation

Het lectoraat Urban Innovation doet praktijkgericht onderzoek naar innovatie voor een duurzame en inclusieve stad vanuit de thema’s circulaire, gezonde en nabije leefomgeving. Samenwerken in de wijk en het combineren van verschillende perspectieven zijn essentieel voor de diverse uitdagingen van een stad. Het gaat om bouwen in bestaande en nieuwe wijken. Maar ook de aanwezigheid, toegankelijkheid en bereikbaarheid van voorzieningen, zoals werk, openbaar vervoer en winkels en de sociale aspecten die het leven in de stad prettig maken, zijn belangrijk.

Deze middag gaan we ook in op de doorwerking van vernieuwende stedelijke ontwikkeling in de dagelijkse praktijk. Daarnaast bespreken we de waarde van stedelijke vernieuwing voor bewoners, bestuurders, ondernemers en maatschappelijke organisaties op de welvaart, het welzijn en het welbevinden. 

Aanmelden kan via de website van Windesheim Flevoland.