Talkshow ‘De fundamenten – over de basis van een nieuwe stad’

Futuristische artist impressie van een gedeeltelijk open fietsenstalling

Avanti – het platform voor diversiteit in Almere – organiseert regelmatig in samenwerking met Almere 2.0 talkshows onder de noemer ‘Op de rand van de toekomst’, waarbij verschillende sprekers hun licht laten schijnen op een thema. Het publiek wordt nauw betrokken bij het verloop van de avond – er is veel mogelijkheid tot interactie.

De avond van woensdag 22 februari heeft als thema De fundamenten van de nieuwe stad. Hoe wordt een stad ontworpen, welke dromen liggen ten grondslag aan een nieuwe stad of een nieuwe wijk?

Tegenwoordig is het mogelijk met kunstmatige intelligentie een voorstelling te maken van je fantasie-toekomst. Landschapsarchitect Dick Scholtus doet precies dat met de omgeving van de stad. Hij voert wensen, dromen en gedachten in en met een druk op de knop verschijnt er een schets van vliegende wegen, parken die eigenlijk flatgebouwen zijn en fietspaden die oplichten als je er over fietst.

Om een nieuwe wijk te ontwikkelen, worden er plannen gemaakt. Zoals de plannen voor de wijk Pampus. Maar waar begin je in ’s hemelsnaam met de bouwtekeningen en waar leg je de fundamenten? Tijdens deze talkshow wordt duidelijk hoe de fundamenten gelegd worden.

De talkshow vindt plaats in zaal X van de Kunstlinie Almere van 20:00-22:00 uur. We nodigen je graag uit om deel te nemen aan het gesprek over de samenleving van morgen. Deelname is gratis, aanmelden kan via www.opderandvandetoekomst.nl.

De lezingenreeks ‘Op de rand van de toekomst’ wordt geïnitieerd door Avanti-Almere en de Gemeente Almere (Almere 2.0) in samenwerking met Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam, Hogeschool Windesheim, Aeres Hogeschool en Kunstlinie Almere. 

Je kunt je aanmelden voor deze avond via de website van Avanti: