Talkshow ‘Gelijkwaardigheid’

Illustratie van 2 vrouwen en 2 mannen

Avanti – het platform voor diversiteit in Almere – organiseert regelmatig in samenwerking met Almere 2.0 talkshows onder de noemer ‘Op de rand van de toekomst’, waarbij verschillende sprekers hun licht laten schijnen op een thema. Het publiek wordt nauw betrokken bij het verloop van de avond – er is veel mogelijkheid tot interactie. De avond van woensdag 29 maart heeft als thema Gelijkwaardigheid tussen man en vrouw.

Gelijkwaardigheid

De wereld is ingericht voor en door mannen, hoe kunnen vrouwen de ruimte (terug) pakken? Maak kennis met Nourhan Bassam, feminist en schrijver van The Gendered City, die gepassioneerd haar kennis deelt over data die door en voor mannen verzameld zijn en die de plek van de vrouw in de maatschappij beïnvloeden.

De theatervoorstelling Nouveau Fuck vraagt zich af wanneer vrouwen nou eens echt gevaarlijk worden – deze avond krijgt u hier een voorproefje van.

En Women in STEM (science, technology, engineering and mathematics), een wereldwijde organisatie die jonge vrouwen inspireert en in gelijke positie brengt in technologische, exacte en wiskundige vakgebieden, neemt ons mee in hun verhaal.

Tijdens de lezing- en netwerkreeks Op de rand van de toekomst komen laagdrempelig de nieuwste inzichten op het snijvlak van kennis, onderzoek en de maatschappij samen.

Toegang is gratis, van te voren aanmelden is fijn!