Talkshow over de Eiwittransitie

Illustratie van persoon met twee tekstwolken met daarin een rund en een salade afgebeeld. Op de achtergrond van de afbeeling is een bord met mes en vork zichtbaar.

Op de rand van de toekomst – 26 april 2023

Wat is de eiwittransitie en waarom heeft iedereen het er opeens over? Waarom is deze nodig? Veel mensen willen best minder vlees consumeren, maar in de praktijk eten ze toch vaak meer dierlijke producten dan gepland. Lector Stedelijke Voedselvraagstukken Esther Veen legt aan de hand van het concept ‘routines’ uit waarom het zo lastig is om anders te gaan eten. Ook gaat ze in op de sociale en de fysieke context en de invloed daarvan op ons eetgedrag.

Willeke Waller van Flevo Campus laat aan de hand van een actueel voorbeeld zien hoe ze bij de Flevo Campus aan kijken tegen de eiwittransitie. Voor het eerst in de geschiedenis wonen er meer mensen in steden dan daarbuiten, en die mensen moeten allemaal eten. Alleen… hoe doe je dat op een gezonde en duurzame manier? Flevo Campus is een kennisinstituut dat wetenschap, onderwijs, ondernemerschap en beleid aan elkaar koppelt en helpt oplossingen te verzinnen voor (stedelijke) voedselvraagstukken.

De talkshow is op woensdag 26 april 2023, 20:00-22:00 uur, in de Kunstlinie, Almere. Meld je vast aan via: www.avanti-almere.nl/agenda/voedsel/. Gratis toegang.