De groenblauwe kaart van Almere

De groen blauwe kaart van Almere ligt ingevouwen op een uitgevouwen groen blauwe kaart van Almere.

De groenblauwe kaart brengt een ode aan Almere en nodigt jou uit om de natuur in en rond onze stad te ontdekken, ervan te leren en van te genieten. Raak geïnspireerd en vind jouw groenste route naar een park of bos in de buurt, naar een Tiny Forest of naar één van de natuurgebieden aan de stadsrand.​ De kaart is er voor iedereen die woont, werkt, naar school gaat of op bezoek is in Almere, en voor iedereen die Almere een warm hart toedraagt.

De groenblauwe kaart van Almere is een prachtige papieren kaart. Papier biedt een zintuiglijke ervaring die nauwelijks valt te evenaren. De aan twee zijden bedrukte kaart, met een omvang van ruim één vierkante meter papier, moet open worden gevouwen om hem echt op waarde in te schatten. Het is geen gewone kaart die je onderweg gebruikt als functioneel oriëntatie instrument. De groenblauwe kaart van Almere is een cartografisch juweeltje dat de stedelijke natuur in en rondom Almere laat zien.

We hebben de kaart samen met Nature Desks gemaakt in de serie kaarten Urban Nature. Samen nodigen we gebruikers uit om met de kaart in de hand op ontdekkingsreis te gaan en hopen we Almeerders en anderen te inspireren om de stad groener en gezonder te maken. 

Je vindt de groen blauwe kaart bij het VVV in Almere, of bestel hem online in de shop via de website van Urban Nature.

De partners

De groen blauwe kaart van Almere is tot stand gekomen in samenwerking met de volgende partners. Zonder hen was het niet mogelijk geweest om deze kaart te maken.

Logo Staatsbosbeheer
Logo Provincie Flevoland
Logo Stad & Natuur Almere
Logo IVN Natuureducatie
Logo Het Flevolandschap
Logo Waterschap Zuiderzeeland
Logo Aeres - University of applied sciences
Logo NS
Logo Almere City Marketing