Bezoek Flevo Campus in het stadscentrum

Flevo Campus

Op 14 maart openen de deuren van FC de Toekomst, de onderzoekslocatie van Flevo Campus in de binnenstad van Almere. Hier onderzoekt Flevo Campus, samen met Almeerders, hoe Almere eet en hoe we gezamenlijk naar een duurzamer, gezonder en toegankelijk voedselsysteem van de toekomst kunnen.

Het pand van Flevo Campus ligt aan de Groene Loper, de route tijdens Floriade Expo 2022 die van station Almere Centrum, langs het Weerwater naar het Floriadeterrein zal leiden. De perfecte plaats en tijd dus om de visie van Flevo Campus te introduceren aan de inwoners en bezoekers die nog niet weten wat Flevo Campus doet, en wat er speelt aan de overkant van het Weerwater.

Onderzoek, onderwijs en ondernemerschap

Flevo Campus houdt zich bezig met de vraag: hoe kunnen we vanuit een consumentenperspectief taaie stedelijke voedselvraagstukken oplossen? Op Flevo Campus werken onderzoekers, ondernemers, onderwijzers en studenten samen aan nieuwe oplossingen voor een gezond en duurzaam voedselsysteem. Het is dé plek waar innovaties op het gebied van stedelijke voedselvraagstukken in de praktijk wordt gebracht.

Het is niet voor niets dat Flevo Campus juist in Almere is neergestreken. Op de rand van de metropoolregio en het platteland heeft Almere een uitstekende ligging om een stad te zijn, waar burgers zich kunnen voeden met vers en gezond voedsel, betaalbaar en toegankelijk voor iedereen.

Van project tot zelfstandige stichting

Een instituut als Flevo Campus staat er natuurlijk niet zo maar. Begonnen als project vanuit Almere 2.0 en gefinancierd vanuit het Fonds Verstedelijking Almere, is Flevo Campus inmiddels uitgegroeid tot een volwassen kenniscluster met een innovatief klimaat. Flevo Campus maakt zichtbaar hoe jarenlang abstract beleidswerk, bestuurlijke daadkracht én samenwerking met vele partners uiteindelijke concrete impact heeft in de regio. Inmiddels is Flevo Campus zelfs een volledig zelfstandige stichting.

Campus in de stad

De fysieke campus vind je op het Floriadeterrein, met de nieuwbouw van Aeres Hogeschool, Food Forum van de provincie Flevoland en het starterspaviljoen, de Village. Floriade Expo 2022, met ‘Growing Green Cities’ als overkoepelend thema, zorgt voor het momentum en podium voor Flevo Campus.

Daarnaast is Flevo Campus dus vanaf 14 maart zeven dagen per week te bezoeken in het centrum van de stad. ‘FC de Toekomst’ is gevestigd aan de Traverse 1a in de binnenstad van Almere. Kijk voor activiteiten op flevocampus.nl.