Beslis mee voor nieuwe kunstopdracht Land Art Flevoland

Gemeente Almere is op zoek naar twee enthousiaste inwoners die lid willen worden van de adviescommissie van Land Art Flevoland.

Gemeente Almere gaat een nieuw kunstproject realiseren bij het Weerwater. Het kunstwerk gaat deel uitmaken van de reeks landschapskunstwerken die door de hele provincie in het landschap staan. De Groene Kathedraal (bij Haven) en Polderland Garden of Love and Fire (bij Pampushout) zijn twee Almeerse voorbeelden hiervan.

Woon je in Almere en heb je interesse om in de adviescommissie voor deze kunstopdracht mee te denken en beslissen? Schrijf dan een korte motivatiebrief waarin je ook iets over jezelf vertelt en stuur deze voor 7 april 2021 naar lot@landartflevoland.nl

De adviescommissie bestaat uit zeven leden. Vijf mensen met professionele ervaring in beeldende kunst, landschap en publieksprojecten en twee inwoners van Almere. Dit kun jij zijn!

Kennis van kunst is mooi meegenomen, maar geen vereiste. En natuurlijk helpt het als je de landschapskunstwerken en Almere goed kent. Bij de samenstelling van de adviescommissie kijken we naar een evenwichtige verdeling van leeftijden en achtergronden. Ben je enthousiast geworden? Reageer dan op deze oproep!

Meer over de kunstopdracht

De adviescommissie komt drie keer bij elkaar om het thema van de kunstopdracht te bepalen en de kunstenaar te selecteren die een opdracht krijgt voor het maken van een schetsontwerp. Dat gebeurt na een uitgebreide introductie over ‘land art’ en de bestaande kunstwerken in Flevoland, waarvan we er één of twee samen bezoeken. De samenstelling en diversiteit van de collectie als geheel zal in de keuze voor onderwerp en kunstenaar worden meegewogen.

De eerste drie bijeenkomsten worden ingepland in april en mei. Vervolgbijeenkomsten worden per keer bekeken. Het is de bedoeling om vóór de zomer een kunstenaar de eerste opdracht te geven en deze in het najaar te beoordelen.