Derde editie Dutch Water Week van start in Almere

Zeilinstructrice doet een zwemvest aan bij een klein kind dat in een zeilbootje staat met een ander kindje.

De Dutch Water Week gaat aanstaande zaterdag weer van start. Het evenement duurt tot 2 juni en vindt plaats in onze stad Almere, Lelystad en Amsterdam. Bezoekers kunnen er nieuwe watersporten ontdekken en ze uitproberen. Daarnaast zijn er clinics te volgen om watersporten, zoals windsurfen en suppen, te leren of beter onder de knie te krijgen. Ook worden op verschillende locaties wedstrijden georganiseerd in de moderne en de meer traditionele zeilklassen. 

Sinds 2022 organiseert het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond jaarlijks de Dutch Water Week (DWW) voor de kust van Flevoland, onder meer aan de kant van Almere Poort. Door mee te doen aan dit grote sportevenement profileert Almere zich als watersporthoofdstad van Nederland. Daarnaast vindt er op dit moment een haalbaarheidsonderzoek plaats naar de vestiging van het Nationaal Trainingscentrum van het Watersportverbond in de Pampushaven. Ook dat draagt bij aan die profilering.  

Een plaats bieden aan dit watersportevenement, en eventueel voor het Nationaal Trainingscentrum van het Watersportverbond, is een logische keuze. Almere heeft namelijk zoals bekend veel water. Daarom zijn wij bij uitstek een geschikte plek om onderdeel uit te maken van de Dutch Water Week, en voor de vestiging van het trainingscentrum. Water en sport zijn onlosmakelijk verbonden met de identiteit van Almere”, zegt sportwethouder Maaike Veeningen.   

De Dutch Water Week is een evenement waar iedereen welkom is. Een waarde waar Almere voor staat. Van topsporters met een Olympische droom, tot de inwoners uit de wijde regio, iedereen mag komen. Op de Dutch Waterweek kunnen ze allemaal kennismaken met diverse watersporten.  

In het evenement worden vele nationale kampioenschappen en andere activiteiten met elkaar samengebracht. Daarnaast worden in deze week ook veel andere activiteiten in de stad georganiseerd, bijvoorbeeld de Urban Sport Games in het centrum.

Meer informatie over de Dutch Water Week is te vinden via op de website van Dutch Water Week