Kustzone Poort bij Almere: een Stadsduin voor actieve cultuur

Verschillende icoontjes met middenin een blauw vlak waarin staat: Kustzone Poort

Het binnen- en buitendijkse gebied bij het Almeerderstrand noemen we Kustzone Poort. Voor dit gebied is een ontwikkelplan gemaakt. De komende periode zal het gebied veranderen in een bruisende plek die uitnodigt om mee te doen met allerlei activiteiten. Zo kan je een workshop volgen bij het StrandLAB, naar het spektakel theater van Vis à Vis of een strandwandeling maken met Stad&Natuur, of gewoon lekker luieren aan het strand.

Deze zomer zullen de eerste festivals plaatsvinden op het nieuwe evenementenstrand. En je kunt natuurlijk een hapje en drankje gebruiken bij de horeca die nu al aan het strand en aan de boulevard te vinden zijn.

Op de website www.kustzonepoort.nl houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen en (deel)projecten. De verandering beslaat meerdere jaren, waarbij wordt ingezet op verschillende deelprojecten én op organische ontwikkeling en samenwerking met ondernemers, culturele partners en bewoners. Het gebiedsconcept ‘Stadsduin voor actieve cultuur’ geldt hierbij als leidraad. Neem een kijkje op: www.kustzonepoort.nl