M. realiseert een uniek reizend kunstwerk samen met ELJA Foundation

Pyramid Shell - Cyril Lancelin

M., de pilot van het kunstmuseum in oprichting in Almere, is een samenwerking aangegaan met de ELJA Foundation om een uniek kunstwerk te laten maken door kunstenaar Cyril Lancelin. Het kunstwerk zal door Flevoland reizen en moedigt samenwerking en verbinding tussen jongeren aan.

Onderwijsprogramma

Een belangrijk onderdeel van het project is een uitgebreid onderwijsprogramma. Een kleinere versie van het kunstwerk maakt een reis langs VMBO-scholen door de hele provincie, waarbij de leerlingen creatieve workshops krijgen aangeboden. In deze workshop ontwerpen de jongeren zelf een kunstwerk dat voor hen staat voor Flevoland. Ze doorlopen alle stappen van het maakproces waarin vaardigheden als samenwerken, ontwerpen, creativiteit en presentatie aan bod komen. De beste ontwerpen worden aangeboden aan het museum in oprichting. De bijdrage van de ELJA Foundation bestaat zowel uit financiële ondersteuning als kennisdeling. Het project zal in 2024 worden uitgevoerd.

Cyril Lancelin

Lancelin (1975, Lyon, FR) maakt grote sculpturen en installaties, tekeningen, video’s en interactieve werken die toeschouwers verbinden met elkaar, de ruimte en met fictie. Zijn werk is te zien geweest in onder andere Parijs, New York, Melbourne, Singapore en Londen. De samenwerking met M. betekent voor hem zijn Nederlandse debuut.

De ELJA Foundation

De ELJA Foundation initieert, co-creëert en financiert projecten voor kinderen en jongeren van 4 t/m 18 jaar, in het Koninkrijk der Nederlanden en Caribisch Nederland. Meer informatie over de stichting: www.eljafoundation.nl

Over M.

M. is het begin van een nieuw icoon voor Flevoland en Almere, dat immersieve kunst en landschapskunst toegankelijk maakt voor iedereen. Geworteld in Flevoland, maar met een internationale horizon. M. dompelt je onder in beelden en belevingen. Ontdek installaties, events, voorstellingen en exposities. Waar je wilt, waar het kan. Buiten, binnen en van binnen. Want M. prikkelt je zintuigen en plant zaadjes in je hoofd. M. wordt gefinancierd vanuit het Fonds Verstedelijking Almere. Het maakt onderdeel uit van het programma Almere 2.0, waarin gemeente Almere, provincie Flevoland en het Rijk investeren in de kwaliteiten van de stad. Voor de landschapskunst werkt M. samen met Land Art Flevoland. Bekijk ook: www.jijbentm.art