Van Flevolandse bodem: kom het Kunstpaviljoen zelf ‘voelen’!

Vrouw met rugzak bekijkt metalen tafel met diverse objecten

Vanaf deze week is de presentatie ‘Van Flevolandse bodem’ van Studio Ossidiana te zien in het informatiecentrum van de gemeente Almere.

De presentatie laat je zien hoe Studio Ossidiana de unieke eigenschappen van Flevoland heeft verwerkt in het ontwerp voor het Kunstpaviljoen. Tijdens je bezoek kun je rondom de installatie lopen en de verschillende bouwstenen van het Kunstpaviljoen met je eigen handen te voelen. Benieuwd? We zien je graag in het informatiecentrum, DonJon 3 in Almere Centrum.

Prikkelende ervaring

Studio Ossidiana bouwt een nieuw, tijdelijk kunstpaviljoen in Almere, dat in april 2022 zijn deuren opent. Architectuur, kunst en landschap versmelten in dit gebouw, waarvoor de ontwerpers putten uit de bodem van Flevoland. Drie cirkels komen als een juweel op het water te liggen en bieden bezoekers, zowel binnen als buiten, een prikkelende ervaring. Een deel van het paviljoen wordt gemaakt van het door Studio Ossidiana zelf ontwikkelde terrazzo dat met schelpen, mosselen, klei en houtskool de bodem van Flevoland weerspiegelt.

Het Kunstpaviljoen wordt gebouwd voor een periode van tenminste vijf jaar, waarin het functioneert als voorloper van een nog te ontwikkelen nieuw kunstmuseum. Het opent haar deuren op 14 april 2022, tegelijk met Floriade Expo 2022.