Vier de zomer op het Almeerderstrand

Illustratie met feestende en sportende poppetjes

Op 2 juni wordt de start van de zomer gevierd met sportieve, culturele en educatieve activiteiten op en rond het Almeerderstrand. Het ‘Open Strand Feestje’ belooft een evenement vol muziek, entertainment en activiteiten te worden voor jong en oud. Ook de horecapartners van het Almeerderstrand en de Duinhal presenteren zich die middag.

Bezoekers kunnen genieten van optredens van Guido Spek in de ComedyCamper, fijne beats van de DJ van Strandfestival Zand en een energiek optreden van de GDFL Brassband als voorproefje van SILO 8, het theaterspektakel van Vis á Vis. Daarnaast zijn er talloze clinics en bijzondere workshops, zoals suppen, sloeproeien, windsurfen, zeilen, ademssessies, strandkunstwerken maken, beachvolleybal, strandwandelingen en nog veel meer.

Transformatie

Bijna 40 jaar lang is het Almeerderstrand een prachtig gelegen toevalligheid, ver van de stad, geweest. Samen met partners in het gebied, ondernemers, wijkbewoners en andere inwoners uit de stad, zorgen we ervoor dat het Almeerderstrand in 2030 een onderscheidende plek in Almere is. Een plek met verrassende actieve culturele en recreatieve programmering het hele jaar door, met landelijk bekende festivals en evenementen in de zomer.

Het Almeerderstrand is onderdeel van Kustzone Poort, bestaande uit de woonwijk Duin, het duinlandschap, de haven, de stranden en het water. Het is een gebied in ontwikkeling. De wijk wordt groter, we leggen nieuwe duinen aan en nieuwe stranden. Het gebied is vol contrasten; druk en rustig, beschut en in de wind, natuurlijk en stedelijk. Het is er niet zo aangeharkt, maar een tikje ruig en een beetje vakantie-achtig.

Na de zomervakantie wordt gestart met de laatste fase van de transformatie van het Almeerderstrand. Ook aan de zuidkant verrijst een duinenlandschap en worden fiets- en wandelpaden aangelegd.

Strandpartners

Het Open Strand Feestje op 2 juni wordt mede mogelijk gemaakt door de strandpartners: StrandLAB, Vis à Vis, Stad & Natuur, de watersportverenigingen, Dutch Water Week, outdoor partners, Almeerse reddingsbrigade, Strandfestival Zand, horeca en ondernemers van het Almeerderstrand en in de Duinhal. Meer informatie o.a. op www.visitalmere.nl

Een uitgebreid overzicht van het programma en tijden staat op visitalmere.com/openstrandfeestje