Grote fietsenstalling station Almere Centrum geopend

Ingang fietsenstalling Almere Centrum

Almere Centrum opent de modernste fietsenstalling van Nederland. De nieuwe fietsenstalling aan de Landdrostdreef biedt plek voor zo’n 2750 fietsen. Er zijn 50 OV-fietsen met een nieuw slot, te openen met een OV-kaart. In de moderne stalling checken reizigers eenvoudig in en uit met een fietstag.

Op digitale borden is zichtbaar waar nog vrije plekken zijn voor fietsen. Met een fietstag kunnen reizigers meteen doorlopen, want de in- en uitcheckzone herkent de tag die gekoppeld is aan de OV-kaart. Reizigers met een abonnement of ‘stallen op rekening’ krijgen gratis een fietstag. De eerste 24 uur kunnen reizigers gratis hun fiets stallen.

Permanente bewaking

De nieuwe fietsenstalling is ruim en licht en er is permanente bewaking aanwezig. De stalling gaat een kwartier voor vertrek van de eerste trein open en sluit een kwartier na aankomst van de laatste trein.

Eerder openden NS, ProRail, Provincie Flevoland en de gemeente Almere de fietsenstalling aan het Busplein, waar plaats is voor 650 fietsen. In totaal is er nu plek voor ruim 3500 fietsen. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van het oorspronkelijk aantal. Dat is ook nodig omdat de helft van de reizigers met de fiets naar station Almere komt.

Verbouwing

Er wordt momenteel nog hard gewerkt om de werkzaamheden af te ronden: het leggen van vloertegels in de hal, de afwerking van de gevels en de oplevering van de winkels. Als alles gereed is openen we een nieuw en modern station dat klaar is voor de toekomst.