Dag van de toekomst over centrumontwikkelingen

Groep mensen buiten het Info Centrum

Er zijn veel ontwikkelingen in Almere Centrum. Op zaterdag 25 mei praten we (toekomstige) bewoners, ondernemers en belangstellenden bij tijdens de inloopmarkt ‘Dag van de toekomst’ in het Info Centrum. Iedereen kan tussen 13:00-16:00 uur binnen lopen en meer te weten komen over het centrum van vandaag en (over)morgen.

Er is een pop-up foto-expositie over het werk van wijkregisseur Ernst Bokhorst. Dit geeft een goed beeld van wat er speelt in het centrum van vandaag.

Daarnaast praten we belangstellenden bij over de Oostkavels, Randstad 20 & 21 en de plannen voor Centrumgebied West. Ook kun je vragen stellen over het Mobiliteitsplan 2030 en de Ontwikkelvisie ‘Natuurkrachtig Hart van de stad 2040’.

Om Almere Centrum economisch en sociaal gezond te houden, moeten we het centrum doorontwikkelen voor de stad en de regio. Het zogenaamde ‘Hart van de Stad’ is groter dan alleen de binnenstad. Het zuiden van het Weerwater en meer naar het noorden richting Markerkant, horen hier ook bij. Voor het hele gebied ligt er een grote opgave: er komen hier 10.000 tot 15.000 huizen. Meer bewoners zorgt voor meer levendigheid, omzet voor lokale ondernemers en sociale veiligheid. Het centrum moet nog aantrekkelijker en duurzamer worden met een prettige mix van ontmoeten, beleven, wonen, werken, studeren en veel groen.

We werken samen met verschillende partners hard aan deze ontwikkelingen in het centrum en de omgeving. Meer weten over wonen, werken en studeren in het centrum en meepraten over het centrum van vandaag, morgen en overmorgen? Kom dan langs tijdens de Dag van de toekomst!  Locatie: Donjon 3-5 (naast HEMA, zijde Basic Fit). Aanmelden is niet nodig.

Kijk voor meer informatie over de ontwikkelingen op almere.nl/centrum. Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief via almere.nl/centrum/nieuwsbrief

Foto: Richard Terborg