In gesprek over centrumontwikkelingen

Een groep mensen staat voor een bord te kijken naar de informatie die op het bord staat.

Tijdens de ‘Dag van de toekomst’ op 25 mei 2024 gingen we in gesprek met bewoners, ondernemers over alle centrumontwikkelingen. De 3e editie van de inloopmarkt startte met de feestelijke opening van de foto expositie over het werk van wijkregisseur Ernst Bokhorst. Samen met centrumpartners werden belangstellenden bijgepraat over de plannen voor Centrumgebied West, Oostkavels, Wisselweg, Algerapad en de ontwikkelvisie Hart van de stad 2040.

Ook Hogeschool Windesheim en studentenhuisvester DUWO waren aanwezig om meer te vertellen over de campusontwikkeling aan de Esplanade. Daarnaast werden de plannen over Randstad 20 en 21, het Mobiliteitsplan 2030-2040 en het Rondje Weerwater toegelicht. Ook nu zijn er weer waardevolle reacties van betrokken bewoners en ondernemers opgehaald.

Foto expositie

Fotograaf René den Engelsman liep een aantal maanden mee tijdens het werk van wijkregisseur Ernst Bokhorst in en om Almere Centrum. Zijn foto’s geven een goed beeld wat het werk van Ernst op straat inhoudt. Loop even binnen of bekijk de foto expositie in de etalage van het Info Centrum aan de Donjon 3-5.

Communicatie

Ruim 5600 bewoners en ondernemers uit het centrum, en delen van Film-, Steden-, Staatslieden- en Waterwijk hebben een uitnodigingsbrief gekregen voor de inloopmarkt. Ook via social media, nieuwsbrief, website en Almere Deze Week zijn Almeerders uitgenodigd om bijgepraat te worden over de plannen voor het centrum van vandaag en (over)morgen.

Hoe verder?

Het Mobiliteitsplan en ontwikkelvisie Hart van de stad 2040 zijn inmiddels goedgekeurd door de raad. De plannen voor Centrumgebied West en Randstad 20 en 21 worden de komende maanden verder uitgewerkt. De resultaten van de gesprekken krijgen daar een plek in. De planning is dat in de tweede helft van het jaar het plan voor Randstad 20 en 21, Centrumgebied West en Oostkavels worden besproken in de gemeenteraad. In het plan voor de Oostkavels is een 4e scenario van de bewonersgroep Filmwijk toegevoegd.

Kijk voor meer informatie op almere.nl/centrum

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Almere Centrum? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief via almere.nl/centrum/nieuwsbrief.