Ontmoetingsplekken Rondje Weerwater

Ontmoetingsplekken rondje Weerwater

Het Weerwatergebied is al populair om te wandelen, fietsen, skeeleren en bij watersportliefhebbers. Samen met bewoners, scholen en sportverenigingen maken we het Rondje Weerwater nog aantrekkelijker. Zo worden er nieuwe ontmoetingsplekken toegevoegd.

Afgelopen periode is er veel gerealiseerd rondom het Weerwater dankzij de eerder opgehaalde ideeën van Almeerders. De recreatieve track, een parcours om te fietsen, wandelen en skeeleren, van het korte Rondje bijna afgerond. De Esplanade is vergroend en heeft een stadsstrand gekregen en steigers voor de watertaxi. Ook de Weerwaterbrug is af en verbindt na de Floriade het Lumièrepark met de nieuwe woonwijk Hortus. Het hele jaar zijn er tal van activiteiten en evenementen te beleven op en het rond het Weerwater.

Beweegveld Hortus

Het Rondje Weerwater heeft er sinds juni een nieuw onderdeel bij: beweegveld Hortus. Het beweegveld heeft twee multifunctionele velden en daagt Almeerders uit om in beweging te komen. Alle Almeerders kunnen gebruik maken van het veld. Ook de studenten van Aeres Hogeschool en toekomstige bewoners van de wijk Hortus. Er staan trampolines, doeltjes en klim- en zwaaitoestellen. Je kunt er dus op allerlei manieren bewegen, lekker in de buitenlucht.

Fotografie: Fred Rotgans

Wat gaan we nog meer doen?

Vanaf 2023 wordt de recreatieve track van het korte Rondje doorgetrokken vanaf het Lumièrepark tot aan de A6. Hier worden ontmoetingsplekken toegevoegd waar je kunt bewegen, spelen, sporten of kunt rusten tijdens een fiets- of wandeltocht.

Meedenken?

Ideeën voor de rustplekken en voor de plekken waar jong en oud straks kan bewegen en spelen zijn van harte welkom. Op de website Stadsgesprekken.almere.nl staat meer informatie over het project Rondje Weerwater. Na het aanmelden, kan iedereen voor 1 september ideeën indienen. De verwachting is dat in 2023 en 2024 de ontmoetingsplekken in etappes worden opgeleverd.