Uitgelicht: sleutelproject Esplanade

Zonnige weergave van Esplanade overdag

De komende weken nemen we je virtueel mee langs verschillende sleutelprojecten van Almere 2.0. Deze week de Esplanade, als onderdeel van het sleutelproject Rondje Weerwater en programmalijn Hart van de Stad.

Het centrum van Almere krijgt de komende jaren een flinke make-over om zich klaar te maken voor de toekomst. De binnenstad van de toekomst bruist. Hij is groen en duurzaam, waar je kunt shoppen, relaxen, studeren, wonen en werken. De verschillende pleinen in de stad worden vernieuwd; er komen nieuwe woningen, informele plekken en er is ruimte voor kunst en cultuur.

Het Weerwater is het centraal gelegen water in het hart van Almere en wordt straks dé plek voor Almeerders om te sporten, te recreëren en elkaar te ontmoeten. Blikvanger aan het Weerwater is de Esplanade. De herinrichting is gestart in 2019 en inmiddels is de Esplanade veranderd van een kale stenige vlakte in een groene en aantrekkelijke plek voor Almeerders en centrumbezoekers. Martin Ort, directeur Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere, neemt je mee naar deze bijzondere plek midden in de stad.