Wandelen tussen lichtkunstwerken tijdens ALLUMINOUS

Light Art - SimonWald Lasowski Hendrik Walther

Van vrijdag 7 tot en met zondag 16 oktober vindt het lichtkunstfestival ALLUMINOUS plaats in Almere Centrum en rondom het Weerwater. Tijdens dit festival kunnen bezoekers elke dag na zonsondergang tot 23:00 uur een bijzondere wandel- of fietsroute rondom het Weerwater maken langs theatrale lichtkunstwerken.

Rondje Weerwater

Op en langs het water staan verschillende lichtkunstwerken die zijn gemaakt door gerenommeerde kunstenaars in samenwerking met lokale theatergezelschappen. Het Lumièrepark, Utopia Eiland, het Atlantisstrand, de Weerwater-oevers en de Esplanade zijn ieder op een eigen manier bijzondere plekken. Deze vormden de inspiratie voor ALLUMINOUS en worden (letterlijk) belicht tijdens het festival.

Videomapping

Tijdens de weekenden van het festival, vrijdag 7 t/m zondag 9 oktober en vrijdag 14 t/m zondag 16 oktober, is er naast het Rondje Weerwater ook een route met zogenaamde videomappings uitgezet door Almere Centrum. Bij videomapping worden bewegende licht- en videobeelden op gebouwen, in de openbare ruimte en zelfs op voorbijgangers geprojecteerd. Zo kan je op de Diagonaal, ter hoogte van de nieuwe bibliotheek, onder een douche van dwarrelende bloemen lopen: de Flower Shower. Op de Esplanade is een hoofdrol weggelegd voor het publiek met een selfie-experience.

De Esplanade is het startpunt van het Rondje Weerwater. De Weerwaterbrug is tijdens het lichtkunstfestival open vanaf zonsondergang tot circa 23:00 uur. Na het lichtkunstfestival gaat de brug weer tijdelijk dicht in verband met de afbouw van de Floriade.

ALLUMINOUS is gratis toegankelijk. Voor meer informatie over de route en de diverse lichtkunstwerken die er te zien zijn, zie www.almerecentrum.nl/alluminous