Eerste gebouwen Flevo Campus geopend

Pand met strik en countdown

De fysieke plek van Flevo Campus op het terrein van Floriade Expo 2022 krijgt steeds meer vorm. Tijdens een digitale talkshow op vrijdag 4 juni 2021 is Food Forum, het paviljoen van de provincie Flevoland, geopend door Commissaris van de Koning Leen Verbeek. Ook werd het startschot gegeven voor de Village, waar start-ups op het gebied van voedselinnovatie hun werkplaats hebben.

Al voor de Expo begint, is Food Forum de plek waar ondernemers, studenten en onderzoekers elkaar ontmoeten en nieuwe ideeën genereren over het voedselsysteem van de toekomst. Samen met Aeres Hogeschool Almere en de Village vormt Food Forum de start van de ‘fysieke’ Flevo Campus.

Gunstige ligging

Flevo Campus ligt gunstig: op de grens van de consumerende Randstad en de voedselproducerende polders. Een ideale plek voor o.a. studenten om zich onder deskundige begeleiding te buigen over verschillende voedselvraagstukken. Zo bekijken zij met elkaar hoe de opbrengst van het land vlotter op het bord van de klant kan belanden.

De fysieke campus vormt volgend jaar de entree van Floriade Expo 2022. Food Forum maakt op een bijzondere manier het verhaal van Flevoland zichtbaar. De gevel van de bovenverdieping geeft de hoogte van de zeespiegel en de vruchtbare Flevolandse bodem weer. “Vanuit dit pand wil Flevoland zich presenteren als voedselproducent van de toekomst,” legt Verbeek uit. “Niet alleen tijdens Floriade, maar vooral ook in al de jaren die daarna komen. Wij bieden vernieuwing in onze voedselketen. Dat willen we met dit gebouw ook graag laten zien!”

Werkplek voor voedselveranderaars

De Village is dé broedplaats voor voedseltransitie. Hier krijgen jonge ondernemers en voedselveranderaars uit binnen- en buitenland de kans om hun eigen onderneming te starten, begeleid en omringd door een toonaangevende community. Flevo Campus biedt tien jonge voedselveranderaars vanaf dit voorjaar een gratis werkplek aan. Zij worden zes maanden lang onderdeel van een hechte community en gaan, onder begeleiding van Food Hub, coaches en experts, zowel een onderneming als zichzelf persoonlijk ontwikkelen.

Welkom in Food Forum

De komende dagen worden de steigers verwijderd en is het unieke uiterlijk van Food Forum zichtbaar. Vanaf woensdag 16 juni kun je Food Forum zelf bezoeken. Na de zomer volgt de oplevering van het laatste gebouw van Flevo Campus: de nieuwbouw van Aeres Hogeschool. De campus huisvest opleidingen over duurzaamheid, gezondheid en gastronomie.

De opening van Food Forum is opgenomen en deze kun je nu terugkijken via YouTube. Bekijk de video hier.