Flevo Campus schrijft voor de 4e keer essay wedstrijd uit

Banner met tekst

Ook dit jaar organiseert Flevo Campus voor de 4e keer de essaywedstrijd! Na drie bijzonder succesvolle wedstrijden, waarvan de winnende essays zijn opgenomen in de jaarlijkse Flevo Campus essaybundel, zijn de verwachtingen bij de organisatie en jury dit jaar hooggespannen.

Iedereen die een verhelderend inzicht, een goede pen en de ambitie heeft om gepubliceerd te worden, kan meedoen en meedingen naar een prijs.

Voedsel en de stad

Sinds vorig jaar heeft de essaybundel een sterke sociaal-culturele inslag met bijvoorbeeld essays over de geschiedenis van de culturele representatie van de rookworst, voedsel als publieke zaak en de impact op de brede voedselcultuur van Deens sterrenrestaurant Noma. Dit jaar is het thema van de bundel: Voedsel en de stad. Gedrag, cultuur en identiteit zijn nadrukkelijk wenselijke invalshoeken, maar ook puur courante, meer journalistieke voorstellen worden gewaardeerd. De essays moeten uiterlijk 11 november ingeleverd worden.

Flevo Campus

Flevo Campus richt zich nadrukkelijk op de stad. Zowel in Nederland als in de rest van de wereld wonen de meeste mensen in steden en stadsbewoners houden zich van oudsher niet bezig met voedselproductie. Dat is traditioneel het terrein van de agrariër en daarvan zijn er steeds minder. Dit betekent dat er steeds minder mensen verantwoordelijk zijn voor de voedselvoorziening van steeds meer mensen. Het betekent ook dat de omgeving en de cultuur waarin stedelingen eten de afgelopen decennia behoorlijk zijn veranderd. Flevo Campus wil het verleden en heden van het voedselsysteem kennen, duiden en daarmee de toekomst ervan voorspellen en verbeteren.

Meer informatie over de essaywedstrijd lees je hier.