Goed eten en onderzoek in stadshart

Volkskantine

Vrijdag 13 mei 2022 opende Flevo Campus officieel zijn stadsdependance FC de Toekomst in het stadshart van Almere. Onderzoekers kunnen hier, samen met de inwoners van Almere, onderzoek doen naar de eetgewoonten van Almeerders (en stedelingen wereldwijd) en hoe je daar positieve invloed op zou kunnen uitoefenen.

Hoe en wat mensen eten heeft grote invloed het milieu, klimaat en natuurlijk de mensen zelf. Nu wereldwijd de meeste mensen in steden wonen, is het hard nodig na te denken over hoe steden het best van voedsel kunnen worden voorzien. Daarom wil Flevo Campus met Almeerders in contact komen om onderzoek te doen naar hun eetgewoontes.

Vrijdag opende Flevo Campus hiervoor FC de Toekomst; in een winkelpand aan de Traverse 1, midden in het winkelcentrum van Almere, kan het winkelend publiek deelnemen aan korte onderzoeken die inzichten verschaffen in hoe Almeerders eten. Daarnaast worden er bijeenkomsten gericht op voedsel georganiseerd. En je kunt van vrijdag tot zondag in het pand terecht voor een smakelijke, duurzame, gezonde én betaalbare maaltijd, voorzien door het Flevo Campus onderzoeksproject ‘De Volkskantine’.

Wat kunnen bezoekers doen?

Op maandag t/m donderdag: deelnemen aan enquêtes, onderzoek en aan georganiseerde activiteiten.
Op vrijdag t/m zondag zit de Volkskantine in deze locatie. Dit is een experiment over hoe goed en gezond eten betaalbaar kan worden gemaakt. Het is een toegankelijk eethuis waar je voor €3, €5 of €8 een bord eten kunt opscheppen. Ook voor take-away.

Kijk voor meer informatie op www.flevocampus.nl