Inspiratiesessie over de Supermarkt van de Toekomst

Een rode paprika en een bos asperges worden ieder in een hand vastgehouden

Interactieve bijeenkomst rond het thema Supermarkt van de Toekomst. Luister naar de (gast)sprekers, stel vragen en wissel ervaringen uit!

De supermarkt van de toekomst is een belangrijk speerpunt vanuit de Almeerse voedselstrategie. In het project met dezelfde naam onderzoekt Flevo Campus of het mogelijk is om een lokale, consumentgestuurde productlijn op te zetten en rendabel te maken. Daarvoor zijn Almeerders gevraagd naar hun voedselvoorkeuren en wat ze missen in de schappen van de supermarkt. Hun antwoorden dienden als inspiratie voor de lokale productlijn FC LOKAAL.

Wat staat er op het programma?

Verschillende sprekers delen hun visie op en ervaring met vernieuwende concepten en experimenten rond de Supermarkt van de Toekomst. Het publiek wordt in het interactieve gedeelte betrokken door middel van stellingen, en de ochtend wordt afgesloten met een symbolisch spel ontworpen door Jim van der Wardt van Circuloco.

Sprekers

Flevo Campus directeur Lenno Munnikes trapt de ochtend af met de doelen van het Flevo Campus project Supermarkt van de Toekomst en licht toe hoe FC Lokaal binnen dit project past. Thera van Heuveln, projectleider Supermarkt van de Toekomst, geeft een update over de stand van zaken rond FC Lokaal en laat zien waar we naartoe willen. Ed Slooten, eigenaar van Plus Duin, deelt zijn ervaringen met het experimenteren in de supermarkt. En tot slot neemt onderzoeker Marlijn Huitink ons mee in haar onderzoek naar koop- en beïnvloedingsgedrag van jongeren en de mogelijke rol van de supermarkt daarbij.

Aanmelden

Kom ook naar deze inspirerende sessie op vrijdag 10 maart bij de Flevo Campus in het Natural Pavilion van 9:30 – 12:00 uur. Je kan je aanmelden via de website van Flevo Campus.