Sharon de Miranda chef-kok voor Food Forum

Sharon de Miranda snijdt uien

Chef-kok Sharon de Miranda, bekend van onder andere het televisieprogramma BinnensteBuiten, wordt chef-kok van Food Forum, het paviljoen van provincie Flevoland op Floriade Expo 2022. Zij gaat per 1 november 2020 aan de slag. Food Forum opent naar verwachting al begin 2021 haar deuren.

Het wordt dé ontmoetingsplek voor iedereen die zich bezighoudt met innovaties op het gebied van voedsel. Daarbij hoort het proeven van gezond en duurzaam eten. Sharon de Miranda gaat de horeca in paviljoen Food Forum leiden. Zij verzorgt de gastvrije ontvangst, de menukaart en het bereiden van de gerechten.

Gezond eten is lekker

“Voor Food Forum ga ik het liefst binnen een straal van 30 kilometer op zoek naar mooie en duurzame producten. De kaart zal seizoensgebonden zijn. Als Flevolandse is mijn kookstijl multicultureel, net als ik. Met het combineren van Hollands, Surinaams, Indisch, Caribisch wil ik laten zien dat gezond eten lekker en smaakvol is.”, zegt Sharon de Miranda.

Podium voor Flevoland

“Ik ben blij met de komst van Sharon” vult gedeputeerde Jan-Nico Appelman aan. “Een chef-kok die alle bezoekers zal inspireren met smaakvolle en verrassende menu’s. Het wordt the place to be om het beste van Flevoland te proeven!” Food Forum wordt een bruisende plek met een gevarieerde programmering. Flevoland wordt als innovatieve voedselproducent in de etalage gezet.

Flevo Campus

We gaan op een verrassende manier laten zien wat onze ambities zijn om bij te dragen aan de voedseltransitie die nu gaande is: meer korte ketens, duurzamer, plantaardig en met eerlijke prijs voor de producent. Food Forum wordt de centrale plek van Flevo Campus. Studenten, docenten, ondernemers, start-ups, wetenschappers en influencers zijn van harte welkom om onder het genot van een lekkere kop koffie of lunch het gesprek aan te gaan over voedsel.

Voor meer informatie over Food Forum zie de website foodforum.

Foto: Johannes Dalhuijsen