Museum in oprichting M. opent tentoonstelling Housewarming

Man met handdoekwikkel op hoofd kijkt in badkamerspiegel

Vanaf 20 januari 2023 is in het paviljoen van M. in Almere Hortus een nieuwe kunstervaring te beleven: Housewarming. In een mix van beeld, multimedia en performance ontdekt het publiek de gebruiken van buurtgenoten, maar ook van vreemden.

Housewarming

Housewarming bestaat uit de installatie Alleen met iedereen van de Nederlandse makers Lunatics and Poets. In een wereld vol huiselijke spullen worden bezoekers aangezet tot het vertellen van verhalen over wat zich achter de gesloten deuren afspeelt. Daarmee ontstaat weer een nieuwe werkelijkheid. De installatie is vijf maanden te zien en te beleven. Samen met het publiek wordt de installatie steeds uitgebreid. De verhalen van het publiek worden vastgelegd in holografische film, in geluid en in performances.

Over Lunatics and Poets

Lunatics and Poets is een creatieve studio gevestigd in Amsterdam, opgericht door Anna Jacobs en Hanna van der Meer. Ze maken werk voor theater, film en installaties waarin dans, beeld en mode samensmelten.

Almere Hortus

Housewarming is ook de eerste tentoonstelling van M. in de nieuwe woonwijk Almere Hortus. Als ‘nieuwe buur’ wil M. Almeerders graag ontmoeten om elkaar te leren kennen. In samenwerking met Avanti organiseert M. daarom tijdens Housewarming een aantal ontmoetingen tussen Almeerders uit verschillende wijken.

Housewarming is van 20 januari tot en met 18 juni 2023 te beleven in het paviljoen van M., Melica 364 TA, Almere Hortus. Tickets verkrijgbaar via jijbentm.art. Kinderen t/m 18 jaar hebben gratis toegang.