Op de rand van de toekomst – Radicaal Anders

Woensdag 26 oktober
20:00 – 22:00 uur
Kunstlinie Almere
Toegang gratis

Steeds meer hoor je dat het niet de goede kant opgaat met de aarde en de mensheid, de verschillende crises, de oorlogsdreiging, klimaatverandering. Soms is er dan radicale actie nodig, om een systeem in verandering te krijgen, of zelfs helemaal af te breken en opnieuw op te bouwen.

De talkshow ‘Op de rand van de toekomst’ zal in oktober geeft de vloer aan pleitbezorgers van radicale verandering.

Daniel Mügge, hoogleraar politieke arithmetiek aan de Universiteit van Amsterdam, onderzoekt hoe statistieken de economische inrichting van onze maatschappij bepalen, Hij pleit voor een herinrichting van ons meetapparaat waarin meer aandacht is voor het klimaat en sociale cohesie, zaken die zich niet laten uitdrukken in kille statistieken.

Jonas Staal is een Nederlands beeldend kunstenaar, medeoprichter van het strafhof voor intergenerationele klimaatmisdaden. Dit strafhof nodigt uit om radicaal anders te gaan nadenken over wetten, recht en rechtvaardigheid. Of, zoals medeoprichterRhada D’Souza stelt: ‘With the CICC, we bring the law to trial.

Merel Willemsen is een kunsthistorica gespecialiseerd in hedendaagse kunst en theorie met een focus op sociaal en politiek geëngageerde kunstpraktijken. Willemsen licht het zoöp-model toe. In een Zoöp-organisatie wordt een vertegenwoordiger aangewezen die opkomt voor de belangen van ander levende organismen dan mensen.

Avanti is hét platform diversiteit in Almere. Actuele gebeurtenissen en maatschappelijk relevante thema’s worden behandeld in een variëteit aan evenementen, onder meer in een reeks talkshows onder de noemer Op de rand van de toekomst. Deze talkshows zijn mede geïnitieerd door de Gemeente Almere (Almere 2.0) in samenwerking met Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam, Hogeschool Windesheim, Aeres Hogeschool en Kunstlinie Almere.

logo's partners van Avanti