Unieke samenwerking kenniscentra Amsterdam en Almere

Logo Op de rand van de toekomst

Voor de nieuwe programmareeks ‘Op de rand van de toekomst’ werken de kenniscentra Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam, Hogeschool Windesheim en Aeres Hogeschool samen met de gemeente Almere, provincie Flevoland en Avanti Almere.

Eén onderwerp, drie perspectieven

Tijdens de lezing- en netwerkreeks komen laagdrempelig de nieuwste inzichten over fascinerende onderwerpen op het snijvlak van kennis, onderzoek en de maatschappij samen. Inwoners, ondernemers, beleidsmakers, wetenschappers en studenten; allemaal zijn ze hier aan het juiste adres om mee te praten, vragen te stellen, te netwerken en allianties te smeden met gelijkgestemden of juist andersdenkenden.

Eerste aflevering

De eerste aflevering zullen futurist Tesssa Cramer en sciencefictionwetenschapper Dan Hassler-Forest te gast zijn. Dan legt uit wat film ons over onze verbeelding van de toekomst kan leren. Van Black Mirror tot Black Panther neemt hij het publiek mee op een wervelende achtbaanrit door de geschiedenis van onze toekomst.

Tessa zal daarna niet alleen de avond, maar de volledige programmareeks, waarbij onder andere onderwerpen als kunstmatige intelligentie en kansengelijkheid nog voorbij zullen komen, in context plaatsen. Tessa neemt je mee in de denk- en belevingswereld van een futurist, om ons te helpen uiteindelijk zelf én samen met de toekomst aan de slag te kunnen.

Aanmelden is gratis en kan via www.opderandvandetoekomst.nl

Datum: 6 april 2022
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Kunstlinie Almere