Opening tentoonstelling Oostvaardersplassen 120.000 jaar geleden

  Impressie van een bosolifant

  Op zondag 18 juni wordt de tentoonstelling Oostvaardersplassen 120.000 jaar feestelijk geopend door wethouder Kees Ahles. In deze tentoonstelling ziet u de meest bijzondere vondsten uit het gebied van de Oostvaardersplassen. De collectie bestaat uit botten van uitgestorven dieren, schelpen, vuurstenen werktuigen en enkele parels.

  Het programma ziet er als volgt uit:

  • 10.30 uur – Inloop met koffie/thee
  • 11.00 uur – Opening met wethouder Kees Ahles
  • 11.30 uur – Diverse lezingen door:
   – Frans Roescher(AWN)
   – Jeroen Schokker (TNO)
   – Frank Wesselingh (Naturalis)
   – Dick Mol (Natuurhistorisch Museum Rotterdam)

  Alle lezingen duren circa 45 minuten, het programma zal rond 16:00 uur ten einde lopen.
  De toegang is gratis.

  Organisatie van het evenement, tentoonstelling en de achterliggende cross-over ‘archeologie – project Almeersepoort’ is een samenwerking tussen onder meer de gemeente/OSC, TNO, Stad & Natuur, Staatsbosbeheer, AWN Flevoland, Erfgoedhuis Almere, project Almeersepoort. Binnen de gemeente zijn onze collega’s archeologie de trekkers van het evenement en de tentoonstelling.

  De tentoonstelling loopt tot 29 oktober 2023.

  talkshow Op de rand van de toekomst: Radicaal anders

  Steeds meer hoor je dat het niet de goede kant opgaat met de aarde en de mensheid; de verschillende crises, de oorlogsdreiging, klimaatverandering. Soms is er radicale actie nodig om een systeem in verandering te krijgen, of zelfs helemaal af te breken en opnieuw op te bouwen.

  De talkshow ‘Op de rand van de toekomst’ op 26 oktober geeft de vloer aan drie pleitbezorgers van radicale verandering.

  Daniel Mügge, hoogleraar politieke arithmetiek aan de Universiteit van Amsterdam, Jonas Staal, een Nederlands beeldend kunstenaar en medeoprichter van het strafhof voor intergenerationele klimaatmisdaden en Merel Willemsen, een kunsthistoricus gespecialiseerd in hedendaagse kunst, komen hun radicale zienswijze presenteren.

  De toegang is gratis.

  Bekijk het volledige programma op Radicaal anders – Avanti Almere (avanti-almere.nl) Of kijk op: https://almere20.nl/nieuws/op-de-rand-van-de-toekomst-radicaal-anders/

  Verhalenweekend ‘Oerknal’

  Meerdaags Een groep zittende mensen op het Almeerderstrand met koptelefoon en winterjassen

  Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober organiseert StrandLAB verhalenweekend Oerknal.

  Twee dagen lang worden verhalen verteld die zijn ontwikkeld door onder meer Prins te Paard, Ongezouten, Vis à Vis, Suburbia, 2turvenhoog, Landart Flevoland, atelier AM en StrandLAB. Deze verhalen zijn in alle mogelijke vormen te bewonderen: van spoken word, wandeltochten en fietsroutes tot zintuiglijke ervaringen, videopresentaties, podcasts en live performances.

  Klik hier voor meer informatie over het verhalenweekend.