Meedenken over huisvestingscriteria onderwijs en kinderopvang Pampus Almere

  Bovenaanzicht van een dijk met enkele windmolens.

  Meedenken over de criteria van de huisvesting voor scholen en onderwijs in de toekomstige wijk Almere Pampus? Kom woensdag 25 januari meepraten!

  In 2030 wordt gestart met de bouw van stadsdeel Pampus. Nu is het nog een groene vlakte, maar in 2050 moet het een bruisend stadsdeel van Almere zijn, met 30.000 nieuwe woningen en een flink aantal banen. Er komen gezinnen wonen met kinderen en jongeren. Deze kinderen moeten in Pampus naar school en naar de kinderopvang kunnen.

  In juli 2023 moet er een advies klaar zijn waarin staat waar huisvesting van onderwijs- en kinderopvang in Pampus aan moet voldoen. Wil je mee denken over de criteria voor huisvesting van scholen en kinderopvang, kom dan naar de bijeenkomst op: woensdag 25 januari 2023, van 13:00-14:00 uur, Hogeschool Windesheim, Lokaal AL5.5,4 Hospitaaldreef 5, 1315 RC Almere.

  Je kunt je aanmelden bij Margo Zwart via: mzwart@almere.nl. Je krijgt dan meer informatie over het programma van de bijeenkomst en op welke vragen beantwoord moeten worden. 

  Zie ook het artikel Huisvesting onderwijs in stadsdeel Pampus op deze website.

  Lichtkunstfestival ALLUMINOUS

  Dagelijks Light Art - SimonWald Lasowski Hendrik Walther

  Kom de stad bekijken als deze verlicht wordt door spannende lichtkunstwerken. Tijdens het lichtkunstfestival ALLUMINOUS kun je elke dag na zonsondergang tot 23:00 uur een bijzondere wandel- of fietsroute rondom het Weerwater maken langs theatrale lichtkunstwerken. In de weekenden van het festival zijn er ook in het centrum lichtkunstwerken te zien waarbij het publiek ook een rol kan spelen: ga onder een douche van dwarrelende lichtjes op de Diagonaal of doe de selfie-experience op de Esplanade.

  De toegang is gratis.

  Bekijk het volledige programma op www.almerecentrum.nl/alluminous
  Het festival ALLUMINOUS is mede mogelijk gemaakt door Almere 2.0.