Opening Food Forum en de Village

  Pand met strik

  Op 4 juni openen Food Forum en de Village haar deuren, beide onderdeel van Flevo Campus. Om dat te vieren organiseert provincie Flevoland Food Forum Live. Tijdens deze online bijeenkomst ontvangen gedeputeerde Jan-Nico Appelman en gespreksleider Lotte Sluiter verschillende gasten. Chef-kok Sharon de Miranda laat zien welke heerlijke, gezonde gerechten zij maakt van Flevolandse producten. De gasten en onderwerpen zijn:

  • Eline Strijkers van DoepelStrijkers is, samen met Duzan Doepel, de architect van Food Forum. Zij vertelt hoe het ontstaan van Flevoland hun inspiratie was voor ontwerp en interieur.
  • Aannemer Strukton Worksphere over hoe zij circulair bouwen toegepast hebben.
  • De laatste informatie over Floriade Expo 2022.
  • Marco Smit, directeur Horizon, over het Business-to-Business programma in Food Forum. En de kansen voor Flevolandse ondernemers.
  • Ellen Tijkotte, senior projectleider, over de programmering die in Food Forum van start gaat.
  • Bauke van der Veen, Vereniging Flevofood, over de groeiende interesse voor streekproducten, ook in Flevoland. Waarom dat belangrijk is voor de voedselvoorziening van de toekomst en hoe ondernemers daarop kunnen inspelen.

  Flevo Campus

  Samen met Lenno Munnikes, directeur Flevo Campus, vieren wij ook de start van de Village. De plek waar startende voedselondernemers hun innovaties kunnen uitwerken. Paviljoen Food Forum, de Village en Aeres Hogeschool Almere zijn de gebouwen van Flevo Campus. Dit kenniscentrum over stedelijke voedselvoorziening blijft ook na Floriade bestaan.

  Aanmelden: https://www.flevoland.nl/dossiers/food-forum/food-forum-live