MBO ICT Field Lab

Leraar kijkt op mee op computer van student

In Almere zijn veel MBO-opgeleiden. Dit is een grote kracht, tegelijkertijd is dit een punt van zorg. Vooral MBO’ers in de administratieve sector hebben weinig toekomstperspectief. Om hen voor te bereiden op toekomstig werk, moeten zij hun kennis blijven ontwikkelen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Wat gaan we doen?

Het MBO ICT Field Lab is voor de zomer van 2022 onder de naam ‘ICT Tribe Almere’ van start gegaan.. Het programma richt zich op MBO-afgestudeerden in Almere én de rest van Nederland voor wie de arbeidsmarkt weinig perspectief biedt. Bij de ICT Tribe Almere maken zij kennis met uiteenlopende mogelijkheden van werken en leren in de ICT, wereldwijd een van de meest toekomstbestendige sectoren.

Dat gebeurt op een laagdrempelige, daadkrachtige en actieve manier.. Verschillende doelgroepen kunnen er terecht. Of het nu gaat om het opbouwen van theoretische kennis of om het werken aan opdrachten vanuit het Almeerse bedrijfsleven, bij de ICT Tribe Almere zijn alle benodigde faciliteiten aanwezig.

Doorlopende leerlijn

De ICT Tribe Almere krijgt een eigen plek bij het ROC Almere Buiten. Er wordt gewerkt aan een doorlopende leerlijn naar het hoger beroepsonderwijs van Windesheim in de ICT-technologie. Daarmee wordt het toekomstperspectief van een grote groep Almeerders aanzienlijk verbeterd.

Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met ROC Flevoland, Windesheim, Provincie Flevoland, het bedrijfsleven, UWV en diverse uitzendbureaus in Almere.