Topsport

Zeilboten langs Haven Marina Muiderzand

Bron: Maarten Feenstra

Almere wil dé Sportstad van betekenis zijn. Dat doen we onder andere door het organiseren van topsportevenementen.

Watersport is daarbij voor de gemeente en de provincie erg belangrijk; het sluit aan bij de identiteit van Flevoland en Almere. Het Watersport Verbond wil vanaf 2022 jaarlijks het grootse watersportevenement ter wereld organiseren voor de kust van Flevoland aan de kant van Almere Poort: Dutch Waterweek.

Bron: Maarten Feenstra

Wat gaan we doen?

  • De driehoek Amsterdam IJburg – Muiden – Almere Poort wordt klaargemaakt om alle topwedstrijden te faciliteren. Het wordt een event voor iedereen. Van topsporters met een Olympische droom tot de inwoners uit de wijde regio die kunnen kennis maken met de verschillende watersporten. In het evenement worden vele activiteiten die momenteel los van elkaar worden georganiseerd gebundeld. Door de samenvoeging wordt het bereik en de impact vergroot. De organisatie werkt samen met zoveel mogelijke lokale (water)sportaanbieders.
  • Het Nationaal Trainingscentrum (NTC) van het Watersportverbond overweegt om zich permanent in Almere te vestigen. Hier wordt de komende periode onderzoek naar gedaan.
  • Het Topsportcentrum in Almere Poort is dé plek waar je topsport kunt zien en waar je sport op alle niveaus kunt beoefenen. Jaarlijks worden hier vele (inter-)nationale sportevenementen georganiseerd. Met de bijdrage van het FVA kunnen in de komende vier jaar diverse evenementen zoals handbal- en basketbal interlands, NK judo en NK badminton georganiseerd worden.