Selecteer een pagina
Home 5 Project 5 Floriade Werkt!

Floriade Werkt!

Bron: DoepelStrijkers

Met Floriade Werkt! wil Flevoland het economisch effect van Floriade Expo 2022 voor Almere en Flevoland stimuleren. Het programma biedt mogelijkheden voor ondernemers, studenten en onderzoekers om samen te werken aan kennisontwikkeling en innovaties voor het toekomstige voedselsysteem.

Wat gaan we doen?

Op Floriade Expo 2022 laten we in het Flevolandse paviljoen Food Forum zien wat we in Flevoland doen op het gebied van duurzame voedselvoorzieningen voor de toekomst. Om innovaties te stimuleren worden met het programma Floriade Werkt! challenges en proeftuinen (op het gebied van plantaardige eiwitten) uitgevoerd. Kennis- en innovatieagenda De Expo is een internationaal podium. Met ondernemers en kennisinstellingen gaan wij in gesprek over de uitdagingen voor de toekomst en stellen samen een kennis- en innovatieagenda op voor de komende jaren. Een deel van het budget van Floriade Werkt! zetten we in voor de inhoudelijke programmering en om ondernemers naar paviljoen Food Forum te halen.

Studenten werken met chefs in keuken
Hart van Flevo Campus

Tijdens Floriade maken bezoekers in Food Forum kennis met Flevoland en de rol van de provincie als voedselproducent in het bijzonder. Na Floriade Expo 2022 zal Food Forum, samen met de nieuw te bouwen hogeschool van Aeres, het hart vormen van Flevo Campus, het Flevolandse kenniscentrum voor stedelijke voedselvraagstukken.

Vragen?

Heeft u vragen over Almere 2.0? U kunt hiervoor contact opnemen met Gemeente Almere.

  • Telefoon 14 036
  • Elke werkdag open
  • Maandag t/m vrijdag: 8.30-17.00 uur
  • Burgerzaken vanaf 9.00 uur open

Contact

Voor vragen kan u contact opnemen met Gemeente Almere.

Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het cookiebeleid.