Groeiagenda Nieuw Land

Mockup document Groeiagenda Nieuw Land Versie 1

Een agenda voor samenwerking aan economie en innovatie en aan toekomstbestendige werkgelegenheid in regio Almere-Lelystad.

Met de Groeiagenda Nieuw Land Versie 1.0 is een belangrijke stap gezet richting structurele samenwerking aan de ontwikkeling van de regio Almere-Lelystad als regio van Tech & Transitie. We doen dat samen met onderwijsinstellingen, kennisinstellingen, het regionale bedrijfsleven en alle betrokken overheden.

Economische kansen

De agenda geeft zicht op de ontwikkeling van meer kritische massa in de regionale economie gericht op Tech & Transitie voor steden van de toekomst. Voortbouwend op het DNA van de steden en regio en de aard van het jonge ecosysteem liggen er economische kansen op het snijvlak van technologie en transities, gekoppeld aan stedelijke ontwikkeling van zowel Almere als Lelystad.

Door samen te werken aan innovatiekracht wordt de regio aantrekkelijker voor de vestiging van bedrijven. Wat bijdraagt aan meer banen in de regio en ook banen met een beter perspectief. Door groei van de werkgelegenheid kunnen inwoners uit de regio bovendien dichterbij huis werken. Met de Groeiagenda werken we samen aan duurzame steden van de toekomst én aan steden waar het goed werken en leven is.

De Groeiagenda is in juni 2023 vastgesteld als gezamenlijke ambitie en inhoudelijke basis voor langjarige Rijk-regio samenwerking aan economische ontwikkeling van Almere. Met de Regio Deal Nieuw Land zijn daarvoor eerste investeringsafspraken gemaakt.