Vijf bedrijven worden partner bij ICT Tribe Almere

v.l.n.r. Maarten de Vries (Slimmer IT), Dave Ruiters (Dare-IT), Rodrigo Soto Escamilla (Ultimum), Peter Douwes (ICT Tribe Almere), Anthony Syams (COT-IT), Stijn Sprenkels (Wonderbit)

v.l.n.r. Maarten de Vries (Slimmer IT), Dave Ruiters (Dare-IT), Rodrigo Soto Escamilla (Ultimum), Peter Douwes (ICT Tribe Almere), Anthony Syams (COT-IT), Stijn Sprenkels (Wonderbit)

De eerste vijf bedrijven uit het netwerk van ICT Tribe Almere hebben zich officieel aangesloten als partner van de Tribe. Dit betekent dat zij hun netwerk open stellen voor de talenten die opgeleid worden en dat zij een structurele financiële bijdrage leveren. Aansluiting van de bedrijven maakt de ICT Tribe Almere robuuster voor de toekomst.

Het gaat om de bedrijven COT-IT, Dare-IT, Slimmer IT, Ultimum en Wonderbit. De bedrijven waren al betrokken bij ICT Tribe Almere, de relatie is nu verzilverd. Het gaat om een wederkerige relatie: de bedrijven kunnen invloed uitoefenen op de opleidingen en krijgen laagdrempelig contact met de talenten die opgeleid worden. Tegelijkertijd kan de Tribe door de steun opleidingen blijven aanbieden en een bijdrage leveren aan de economie van Almere en de regio.

De missie van ICT Tribe is meer en beter IT-talent voor de regio door verschillende activiteiten te organiseren. Zo zijn er oriëntatiedagen waarop kandidaten kunnen onderzoeken of de IT iets voor hen is. Er zijn verschillende opleidingen in de IT die je kunt volgen en er is een mogelijkheid snel een baan te vinden bij een van de partners van de Tribe.

De ICT Tribe Almere is twee jaar geleden gestart. Inmiddels zijn er zestig talenten afgestudeerd – het merendeel heeft een baan in de IT gevonden. Oprichtingspartners zijn Almere 2.0, Gemeente Almere, Provincie Flevoland en MBO college Almere.

Rodrigo Soto Escamilla, directeur Ultimum: ”Wij juichen toe dat ook andere bedrijven zich aansluiten bij de Tribe en liefst Partner worden. In plaats van ieder voor zich is het veel effectiever dat we talent kweken en behouden voor de regio door het met elkaar te organiseren in de Tribe. Het geeft je toegang tot IT talent, je hebt invloed op de programmering en het is een top locatie voor je events. Het heeft echt een positieve sfeer!” 

Peter Douwes, bestuurder en programmamanager ICT Tribe: “De Stichting ICT Tribe Almere heeft een maatschappelijke opgave. Daarom vragen we aan álle leden van de Tribe om actief bij te dragen, ook in financiële zin. Partnerships met bedrijven zijn daarin essentieel. Ook onderwijs en publieke partners investeren veel. We zijn succesvol als Community door het samen te maken.”