Conferentie Land Art Lives op 3 oktober 2024

Banner met de tekst 'Land Art Lives: Conferentie 3 oktober 2024'

Op 3 oktober 2024 organiseert M. in nauwe samenwerking met Land Art Flevoland, Land Art Lives, een internationale conferentie over de toekomst van landschapskunst.

De conferentie richt zich op eigenaren, beheerders, beleidsmedewerkers, kunstenaars, landschapsontwerpers, academici en andere geïnteresseerden. Tijdens de conferentie wordt samengewerkt aan een toekomstvisie voor landschapskunst in Nederland en daarbuiten.

Over 3 oktober

Land Art Lives start met een openingswoord van wethouder Paul Tang (gemeente Almere) en gedeputeerde Sjaak Simonse (provincie Flevoland). Daarna volgt een inspirerend ochtendprogramma met onder andere Humberto Moro van de Dia Art Foundation, een organisatie uit Amerika die een aantal beroemde land art werken beheert, en Britta Peters van Urbane Künste Ruhr, een organisatie betrokken bij veel kunstinitiatieven in Duitsland. Daarnaast zijn nog een groot aantal (internationale) specialisten bij de conferentie betrokken.

In de middag volgt een actief programma onder leiding van Reframing Studio. In vijf parallelle sessies worden verschillende thema’s besproken over onder andere het bewaren, publiek bereik en ruimtelijke toekomst van land art. 

Voorprogramma

Land Art Lives werd de afgelopen maanden voorafgegaan door een voorprogramma waarin Kunstmuseum M. samen met partners activiteiten organiseerde. Zo werd tijdens een bijeenkomst in Zeewolde samen met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed gesproken over land art als erfgoed en vond in samenwerking met FlevoLab een tour plaats over nieuwe vormen van land art. Verslagen en aftermovies van alle activiteiten zijn terug te vinden op landartlives.nl, een nieuw online platform voor kennisuitwisseling.

Kenniscentrum 

Het programma Land Art Lives is de eerste stap op weg naar een landelijk kenniscentrum voor land art: een plek voor uitwisseling, onderzoek, inspiratie en ontwikkeling waar eigenaren, makers, opdrachtgevers, kenniszoekers en kennisaanbieders op het gebied van landschapskunst terechtkunnen. Ook voor 2025 heeft Kunstmuseum M. in het kader van Land Art Lives activiteiten in voorbereiding. 

Heb je interesse in land art? Meer informatie over de conferentie, het bestellen van een ticket of het bekijken van de verslagen tref je op de website van Land Art Lives.

Land Art Lives wordt georganiseerd door M., onderdeel van sleutelproject Museale voorziening van programmalijn Cultuur, toerisme en sport.