Pionier mee aan een object op het Almeerderstrand

ALMO logo op een foto van het Almeerderstrand

Dinsdag 12 maart wordt het startschot gegeven aan ALMO. ALMO wordt een object op het Almeerderstrand. Alleen wat dat object precies moet worden, wat het object doet, of waar het moet komen, dát gaan we onderzoeken. Daarvoor hebben we jouw hulp en die van je mede-Almeerders nodig. Denkers, doeners, jong, oud, iedereen kan meedoen met ALMO.

Tijdens workshops, vragenlijsten en andere activiteiten op en rond het Almeerderstrand kun je de komende maanden meedoen. Zodat in 2025 ALMO te aanschouwen is.

Fantaseer mee

Een ontwerpproces begint met fantaseren. Tijdens deze eerste fase worden Almeerders uitgenodigd om mee te denken over vragen als: “Wat voor functie heeft ALMO?” en “Waar komt ALMO?”. Meedenken kan op verschillende manieren. Vanaf deze week staan er op het Almeerderstrand drie ALMO-picknicktafels, elk op een mogelijke locatie van het object. Hier start een vragenlijst die je -al wandelend- kunt invullen. Heb je de vragenlijst ingevuld, dan ontvang je een gratis kopje koffie bij een van de strandrestaurants. Denk je liever thuis mee? De vragenlijst kan ook online ingevuld worden via almo-almere.nl. Dit kan tot en met 7 april. 

Luister en praat mee

Aansluiten bij een Live Podwalks kan ook. Dan wandel je samen met de Polderboys met een koptelefoon op langs de drie mogelijke locaties. Lopend, luisterend en pratend kun je mee fantaseren over het object. De Podwalks zijn er op zaterdag 30 maart en zaterdag 6 april. Inschrijven kan via almo-almere.nl.

Stapje voor stapje

Dankzij jou krijgt ALMO stapje voor stapje meer vorm. Wanneer in maart en april de eerste inzichten en ideeën zijn verzameld, start de volgende fase. Er worden verschillende ontwerpen op papier gezet en uitgetest. Ook hier kun je weer op verschillende manieren bij zijn. In oktober is fase 3 gepland: het nader-te-bepalen object wordt gepresenteerd en vergunningen worden aangevraagd. In 2025 start de laatste fase: ALMO wordt op het Almeerderstrand neergezet. Gebouwd. Of ingegraven. In ieder geval gerealiseerd.

Polderboys

De Polderboys
Beeldmateriaal: Jordi Huisman

ALMO wordt begeleid door twee Almeerse ontwerpers, Dingeman Deijs en Jolle Roelofs, kortweg: de Polderboys. Zij gaan in gesprek, doen workshops en werken nauw samen met bewoners en gebruikers van het strand. Van het proces maken ze de podcast ALMO – een podcast voor pioniers. Door de podcast te beluisteren ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het ontwerpproces. En van de meningen van mede-Almeerders, want elk gesprek nemen ze op en stukken komen terug in de podcast.

Waarom ALMO?

Het Almeerderstrand moet een bruisende plek worden voor cultuur en vrijetijdsbesteding. Het unieke duinlandschap en de skyline in de polder vormen het decor voor culturele, recreatieve en sportieve activiteiten voor bewoners en bezoekers. Met ALMO maken we een object dat bijdraagt aan actieve cultuurbeleving. Het nodigt uit om mee te doen, mee te bewegen en mee te genieten. Een object dat iets toevoegt aan het gebied en te gebruiken is door (strand)bezoekers, bewoners, bij festivals en evenementen

Pionier mee

Een object op het Almeerderstrand. Dat klinkt misschien nog wat vaag. Met jouw hulp, en die van andere Almeerders, wordt ALMO in 2025 echt. Ga naar almo-almere.nl en pionier mee.