Aeres Hogeschool Almere bereikt hoogste punt nieuwbouw

Twee personen heisen vlag Hogeschool Aeres

Foto gemaakt door Tamara Hoornweg

Op het nieuwe dak van de groenste hogeschool van Nederland ging de vlag in top. Directeur Wil Bekkering markeerde zo samen met twee studenten het feit dat de nieuwbouw van Aeres Hogeschool Almere het hoogste punt heeft bereikt. Natuurlijk was er ook een pannenbiertje.

Wanneer het hoogste punt is bereikt en de dakpannen kunnen worden gelegd, is het traditie dat de opdrachtgever een biertje beschikbaar stelt aan de bouwers: het pannenbiermoment. Op 11 maart was het zover voor de nieuwbouw van Aeres Hogeschool Almere. Een klein gezelschap van Aeres Hogeschool stond op het dak voor het hijsen van de vlag. Het merendeel van docenten en studenten ke ken op deze stormachtige dag mee met de livestream. Het waaide hard en storm was voorspeld, maar het dak zal er niet onder lijden, want dat moet nog worden gelegd. En zo wordt er geproost met pannenbier. “Dit is het startpunt naar de toekomst toe”, aldus Wil Bekkering.

Het is de bedoeling dat de school met ingang van het studiejaar 2021-2022 in gebruik genomen wordt. Het streven is om het unieke gebouw, een toonbeeld van groen en duurzaam bouwen, officieel te openen in november. De nieuwbouw van Aeres Hogeschool Almere maakt onderdeel uit van de Flevo Campus en is gelegen op het terrein waar volgend jaar de Floriade, de internationale tuinbouwtentoonstelling, zal plaatsvinden. De Flevo Campus ontwikkelt zich als kennisknooppunt op het gebied van gezonde voeding, gezond leven en een groene leefomgeving. Aeres Hogeschool Almere, met haar onderwijs – en onderzoeksportfolio, vormt de logische kern van Flevo Campus.

Voor meer informatie en ontwikkelingen zie de websitepagina over de nieuwbouw.