Flevo Campus betrekt het Natural Pavilion op het voormalig Floriade terrein

Buitenaanzicht van The Natural Pavilion Floriade | Foto: Maarten Feenstra

Vrijdag 16 december 2022 heeft directeur Lenno Munnikes de directeur van Flevo Campus de huurovereenkomst voor het Natural Pavilion getekend. Het gebouw zal daarmee het nieuwe hoofdkwartier van Flevo Campus worden. Een plek waar kennis, innovatie en ondernemerschap samen komen. Hier zal kennis op het gebied van stedelijke voedselvraagstukken worden gemaakt, gedeeld, gevonden en verbonden.

Over het Natural Pavilion

Het Natural Pavilion was de inzending van het Rijk voor de Floriade. De constructie is volledig duurzaam, circulair en won verschillende architectonische prijzen. Het gebouw is zo ontworpen dat het simpelweg weer uit elkaar gehaald kan worden en elders neergezet. Dat was eigenlijk ook het plan, al werd er meteen bij de ontwikkeling op zoek gegaan naar een langdurig doel op de locatie waar het nu staat. Dat het financieel en planmatig mogelijk is gebleken om Natural Pavilion een ‘tweede leven’ als hoofdkwartier van Flevo Campus te geven is winst voor alle betrokkenen en beoogde doelen.

Flevo Campus in 2023

Het komende jaar betrekt het team van Stichting Flevo Campus het gebouw, maar zullen daarnaast ook organisaties als Low Food en gevestigde en zich ontwikkelende voedsel(gerelateerde)bedrijven uit Almere, Flevoland en verder in Nederland zich in Natural Pavilion vestigen. Een grote impuls voor zowel de nieuw te bouwen wijk Hortus, voor Almere als geheel, alsook voor de regio.

Foto’s: Maarten Feenstra