Samen eten in het Stadsbos van de toekomst

Almeerderhout Stadsbos Bannier

Stadsbos Almeerderhout heeft een nieuwe visuele identiteit. En dit vieren we op donderdag 20 juni, de langste dag van het jaar, met ‘Het Langste Dag Diner’.

Midden in het Almeerderhout dekken we één hele lange tafel. Hieraan kunnen Almeerders samen genieten van een vegetarisch driegangenmenu, bereid door chef-kok Sharon de Miranda en Rabia Kribbe van Deli Nomads. Het diner past helemaal bij het nieuwe gezicht van het Almeerderhout.

Almere groeit en Almeerderhout komt steeds dichter bij de woonwijken te liggen

Dit betekent dat de druk op de natuur groeit. Daarom hebben we tijdens bosdialogen inwoners om hun wensen en meningen gevraagd en daaruit is het project ontstaan. Boswachter Amy van Staatsbosbeheer: “Veel bewoners vinden dat de natuur meer rust en ruimte moet krijgen in Almeerderhout. Dit hebben we serieus genomen in ons plan.”

Nieuwe indeling van het stadsbos

Het Almeerderhout krijgt drie ‘sferen’ waarmee we de natuur beschermen en ook recreatie mogelijk maken :

  • Het Parkbos: Perfect om te chillen, samen te eten, te voetballen en natuurlijk te wandelen.
  • Het Puurbos: Hier kun je genieten van de natuur, er is ruimte voor ecologie en het hout uit het Puurbos gebruiken voor mooie producten.
  • Het Wildbos: Dit bos ligt als een slinger door het Almeerderhout. Hier krijgt de natuur echt de ruimte en gaan we de recreatievoorzieningen flink verminderen.

Het hele project gaat in drie fases en de komende tien jaar zullen we Almeerderhout stukje bij beetje transformeren naar het ‘Stadsbos van de Toekomst’.

De nieuwe look van Almeerderhout

Hoewel het volledige project nog een tijdje duurt, presenteren we nu de nieuwe visuele identiteit van Almeerderhout. Het ‘Langste Dag Diner’ is de kick-off voor nog veel meer spannende ontwikkelingen en activiteiten in het stadsbos.

Meer informatie over het diner en tickets vind je hier: Langste Dag Diner | Visit Almere