Ontwerp speelroute Nobelhorst afgerond

Kaart van Nobelhorst met daarop plekken voor groene speelrouters gemarkeerd

Uit onderzoek van de GGD van Flevoland is gebleken dat Almeerse kinderen veel te weinig bewegen. Gemeente onderzoekt, samen met onze partners Aeres Hogeschool, GGD Flevoland en adviesbureau IDverde, wat we daaraan kunnen doen. Gaan kinderen bijvoorbeeld meer bewegen als we een groene speel- en beweegroute dwars door de wijk maken?

We verwachten van wel. We denken dat zo’n speciale groene route – in vergelijking met de ‘gewone’ speelplekken met speeltoestellen – meer kinderen trekt die er langer blijven. Want een groenere omgeving, met meer natuurlijke mogelijkheden om te spelen, zorgt voor meer uitdaging en zin om dingen te gaan ontdekken en prikkelt de creativiteit. Het leidt tot een gevarieerdere manier van spelen waardoor kinderen meer opgaan in hun spel en ook langer blijven spelen.

Daarnaast hebben we in het ontwerp rekening gehouden met het thermisch comfort op de speelroute. We onderzoeken of dit ervoor zorgt dat kinderen op hete dagen ook buiten spelen. Het ontwerp zal tegelijkertijd met de rest van de buitenruimte van het betreffende veld 15 gerealiseerd worden. Naar verwachting is dit het eerste kwartaal van 2024. Dan start ook de monitoring.