Urban Nature Almere, kaart zonder straatnamen

De groen blauwe kaart van Almere ligt ingevouwen op een uitgevouwen groen blauwe kaart van Almere.

Voor veel mensen is het groen en het water dé reden om in Almere te gaan wonen. Daarom is er nu de groenblauwe kaart van Almere. De papieren kaart ‘Urban Nature Almere’ wijst de weg naar alle groene, waterrijke en recreatieve plekken in de stad, enkele van de vele fiets- en wandelroutes. De kaart is een ode aan onze mooie groene stad en nodigt iedereen uit om de natuur in en rond de stad te ontdekken, ervan te leren en ervan te genieten.  

‘Urban Nature Almere’ is de allereerste kaart die uitsluitend alle groene en blauwe plekken in Almere laat zien. De grote papieren kaart laat zien hoe groen en blauw Almere is: de parken, (binnen)tuinen, plantsoenen, natuurspeeltuinen, sportvelden, grachten, meren, polders en bossen. Uitgevouwen geeft de kaart een mooi overzicht van de natuur in Almere. Op de achterkant staat allerlei informatie over dieren, planten en bomen in de stad en is bedoeld als inspiratie: ontdek de natuur, draag bij en leer!

Wethouder Jesse Luijendijk is ambassadeur van de groenblauwe kaart: “Met deze kaart halen mensen de natuur in Almere in huis, en kunnen ze op onderzoek uitgaan en nieuwe groene en blauwe plekken in de stad ontdekken. Dat is belangrijk, want bekend maakt bemind. Hoe meer mensen in aanraking komen met onze mooie stadsnatuur, hoe beter ze ervoor zullen zorgen.

De kaart is samen met Nature Desks gemaakt en verschijnt in de reeks Urban Nature kaarten. De kaart werd gemaakt in samenwerking met Staatsbosbeheer, het Flevolandschap, Provincie Flevoland, Zuiderzeeland, Stad & Natuur Almere, IVN, Aeres, Almere City Marketing en NS. Met alle partners nodigen we de gebruikers uit om met de kaart in de hand op ontdekkingsreis te gaan en hopen we Almeerders en anderen te inspireren om de stad groener en gezonder te maken.   

De groenblauwe kaart is vanaf 22 mei te koop bij het VVV in Almere of te bestellen in de online shop van Urban Nature.