Kunstroute Art in my Backyard in Almere Haven op 22, 23 of 24 september

Collage met tekst Art in my Backyard

Art in my Backyard is een jaarlijkse kunstroute waarmee kunstmuseum-in-oprichting M. de tuinen van Almere in trekt. Dit jaar loopt de route door tuinen in Almere Haven.

Kunst in je achtertuin

Van 22 tot en met 24 september, van 12:00 tot 18:00 uur zijn de tuinen open voor iedereen. Basisschoolleerlingen uit Almere tekenden hun ideale tuin. Met die tekeningen zijn kunstenaars aan de slag gegaan en maakten werk dat nu te bewonderen is in een achtertuin in Almere Haven.

Lekker ijsje toe

De route begint en eindigt bij ijssalon Mariola aan de Kruisstraat 74 in Almere Haven en loopt dan kris kras door de wijk een afstand van 2,2 km. Er is een handig kaartje met stempelkaart beschikbaar. Bij elk kunstobject ontvang de bezoeker een stempeltje, een volle kaart is een gratis ‘onkruidijsje’ van de ijssalon waard.

Kunst voor iedereen

Met deze jaarlijks wisselende kunstroute laat M. zien dat kunst te beleven is in de eigen buurt, zelfs in de eigen tuin. Zo is kunst voor iedereen toegankelijk. De kunstroute voert elk jaar door een andere wijk, met weer nieuwe kunst.

Op de website van M. lees je meer informatie.