StrandLAB Almere organiseert eerste festival aan het IJmeer

Poster StrandLAB Festival aan het IJmeer

Van 13 tot 15 mei organiseert StrandLAB Almere het eerste StrandLAB Festival aan het IJmeer. Liefhebbers van water, kunst en natuur zijn van harte welkom om te genieten van een kleinschalig maar divers buitenprogramma. Met muziek, kunst, theater, wandelexpedities, performances en muzikale routes, stellen we het IJmeer centraal. Het programma is geschikt voor jong en oud.

Het programma

Het programma staat in het teken van het IJmeer en het omliggende grensgebied tussen stad, natuur en water.

Wandelexpedities en struinsessies

Via wandelexpedities kun je het IJmeer en het Almeerderstrand met een nieuwe blik ontdekken. Zo kun je onder meer op pad met Almeerse beeldend kunstenaar en bioloog Sietse van der Wal, change maker en componist Merlijn Twaalfhoven, maritiem archeoloog Yftinus van Popta, kunstenaar Rianne Makkink van Makkink & Bey of de gebiedsontwikkelaars van gemeente Almere.

Kunst

Zin in kunst? Iedere dag sluiten we af met een wandeling met scenograaf Sofie Doeland. Ze neemt je mee naar haar beeldende kunstinstallatie in het weids uitgestrekte kustlandschap. Sopraan Noortje Braat en elektrisch gitarist Wiek Hijmans treden op met nieuw repertoire, geïnspireerd op de klanken van het Almeerderstrand en sociaal ontwerper Vesna Dragojevic sluit haar residentie bij StrandLAB op 15 mei af met een wandelcompositie geïnspireerd op de geluiden van de schemerende IJmeerkust. Of kom naar een jazz- & poëzieprogramma, dat in het teken staat van de Almeerse pioniersgeest.

Voor het gezin

Zoek je activiteiten voor het hele gezin? Stad & Natuur organiseert op alle dagen een doorlopend programma van 12.00 tot 16.00 uur, je kunt luisteren naar verhalen over het water van De Nieuwe Bibliotheek en met het Esperados Beachspel speel je samen het strand schoon.

Gespreksstof

Iedere dag kun je aanschuiven bij een inspiratiegesprek gemodereerd door Poortbewoner en presentator Jörgen Raymann, die mensen met verschillende perspectieven samenbrengt. Je kunt gezellig op de koffie bij buurtbewoners Marije Leek en Su Bray tussen 11.00 en 13.00 uur in de strandhuiskamer. Daarnaast zijn er verschillende sessies waarbij kennisdeling centraal staat, zoals met zangeres en zangpedagoog Marzieh Reyhani over muziek en sociale veerkracht, of het programma van de landelijke campagne Ongezouten, die de waarde van de snel veranderende IJsselmeerkusten in kaart brengt.

Hoe doe je mee?

Bezoekers kunnen zich aanmelden voor de activiteiten via www.strandlab-almere.nl.

Partners

StrandLAB Festival vindt plaats in samenwerking met Stad & Natuur, Locatietheaterfestival Oerol, Almere City Marketing, De Nieuwe Bibliotheek Almere, de IJsselmeercampagne Ongezouten, Erfgoedhuis Almere, Poortdok, Urban Reef, Atelier AM, Theater Vis á Vis, Yoga Studio Almere, Voedselmuseum ’n Wilde Keuze, Gouden Haas, Common Grounds, City Senses, Marina Parcs, devegakookbus.