Het Grote Flevoland Diner

Het Grote Flevoland Diner boekje

Met Het Grote Flevoland Diner kwam er een einde aan de derde editie van de Flevo Campus Summer School. De Summer School deelnemers waren een week lang door het Flevolandse voedsellandschap getrokken om toe te werken naar een plan voor een duurzame voedseltoekomst. Nu was het tijd om te pitchen!

Het Grote Flevoland Diner werd voor de tweede keer georganiseerd in de half open stal van de Almeerse Stadsboerderij. Een speciaal genodigd gezelschap van voedselproducenten, betrokken burgers, beleidsmakers, opleiders en Summer School alumni van vorige edities kwam bijeen om de resultaten van dit jaar te oogsten. En om daarna te genieten van het beste dat de Flevolandse bodem te bieden heeft: een – in dit geval vegetarisch – menu bereid met Flevolandse producten door top-chefs.

Het thema van de avond was de Flevolandse aardappel, een van de belangrijkste gewassen in de wereldberoemde Flevolandse akkerbouw. Naast de pitches van de veertien deelnemers aan de Summer School werden bezoekers ook getrakteerd op een zintuiglijke reis door de geschiedenis van de Flevoland. Op de avond zelf gebeurde dat met koptelefoons, maar als je de reis ook wil beleven, dan kan dat!

Lees de rest van het artikel hier.