Dag van de toekomst Centrum Almere

Foto van HighNote gebouw in Almere Centrum met op de achtergrond het Gemeentehuis en een blauwe lucht.

Op zaterdag 13 mei vertellen we tijdens een inloopmarkt meer over de ontwikkelingen in het centrum zoals Randstad, Oostkavels, Westkavels en Markerkant. We gaan graag in gesprek met ondernemers, bezoekers en (toekomstige)bewoners over deze ontwikkelingen.

Er komen steeds meer mensen in het centrum van de stad wonen. Een grote stap van circa 2500 naar straks ruim 7500 woningen in 2030. Dit kan zelfs oplopen naar 10.000 tot 15.000 woningen in het grotere gebied ‘Centrum Almere 2040’. Meer bewoners zorgt voor meer levendigheid, omzet voor lokale ondernemers en sociale veiligheid. Het centrum moet nog aantrekkelijker en duurzamer worden met een prettige mix van ontmoeten, beleven, wonen, werken, studeren en veel groen.

We werken samen met verschillende partners hard aan deze ontwikkelingen in het centrum en de omgeving. Meer weten over wonen, werken en studeren in het centrum en meepraten over het centrum van vandaag, morgen en overmorgen? Kom dan langs tijdens de Dag van de toekomst!

Naast de inloopmarkt zijn er rondleidingen langs kunst in het centrum.

Zaterdag 13 mei 2023 vrije inloop van 13.00 tot 16.00 uur
Info Centrum, Donjon 3-5 (naast de HEMA)
Aanmelden kan via centrum@almere.nl
Tijden rondleiding ‘Kunst in het centrum’: 13.15 tot 14.00 uur en 14.30 tot 15.15 uur

Kijk voor meer informatie over de ontwikkelingen op almere.nl/centrum/ontwikkeling of meld je aan voor de nieuwsbrief via almere.nl/centrum/nieuwsbrief

Foto: Richard Terborg