Fietsenstalling station Almere Centrum krijgt hoogste waardering

Ingang fietsenstalling Landdrostdreef

De nieuwe fietsenstalling aan de Landdrostdreef bij station Almere Centrum heeft in 2023 het hoogste waarderingscijfer van Nederland gekregen. In het klanttevredenheidsonderzoek van NS kreeg de servicegerichtheid van de medewerkers maar liefst een 9,2 als rapportcijfer. Een mooie waardering voor de medewerkers van de fietsenstalling.

Een jaar geleden werd de fietsenstalling samen met het vernieuwde station officieel geopend. Het station heeft twee nieuwe fietsenstallingen; aan het Busplein en aan de Landdrostdreef. Hier is plek voor ruim 3500 fietsen. Met een OV-pas parkeren reizigers hun fiets de 1e 24 uur gratis. Bij de Landdrostdreef is ook een servicewinkel om fietsen te repareren.

Metamorfose

Station Almere Centrum en de omliggende pleinen hebben een metamorfose gehad. Zo heeft het station een ruime, lichte stationshal gekregen met nieuwe, transparante liften. Dankzij de doorgetrokken tegelvloer is het gebied met het Stationsplein en Mandelaplein één geheel geworden. Beide pleinen hebben veel groen gekregen met zitjes en kleurrijke lichtkunstwerken. Het vernieuwde stationsgebied is een visitekaartje en mooie entree geworden van Almere en het centrum.

Het project is mogelijk gemaakt door NS, ProRail, provincie Flevoland, het Rijk en gemeente Almere.

Kijk hier voor meer informatie over het vernieuwde station.