Tweede editie ALLUMINOUS groot succes

Mensen bekijken het kunstwerk Sign van Vendel en de Wold (i.s.m Light Art Collection) - Fotografie: Richard Terborg

In de herfstvakantie vond voor de 2e keer het lichtkunstfestival ALLUMINOUS plaats. Ondanks het herfstachtige weer waren er meer bezoekers dan vorig. In totaal hebben zo’n 34.000 mensen het Rondje Weerwater gelopen of gefietst. 

Dit jaar waren er bijzondere samenwerkingen tussen kunstenaars en Almeerse theatergezelschappen Vis à Vis, Suburbia, Gouden Haas en BonteHond. Zij selecteerden allemaal een maker uit de theaterwereld die door ALLUMINOUS werd gekoppeld aan eenlichtkunstenaar. Poppodium De Meester organiseerde een programma met livemuziek van jonge talenten op Utopia Eiland. Ook Black Pencil ensemble, Flevolands initiatief Carte Blanche in samenwerking met MOJO, Light Art Collection, Kunstpaviljoen M. en Circuloco droegen bij  aan het ALLUMINOUS-programma. Almeerse Partner TSR AV zorgde voor de verlichting langs de route.

Fotografie: Richard Terborg

Dit jaar was ervoor gekozen om de route voor fietsers en wandelaars gescheiden te houden en dat is goed bevallen. Nieuw was ook de verlichte pendelboot waarmee bezoekers het Weerwater over konden varen.

Samen met partners wordt gekeken naar de mogelijkheden van ALLUMINOUS in 2024.

Kijk de aftermovie terug ALLUMINOUS Lichtkunstfestival 2023 – YouTube