Nieuwe kunst Zeegroene Loper

'Kunstwerk Almere' is een kunstwerk bevestigd aan de gevel. Dit kunstwerk laat zien hoe de stad eruit er onder water uitziet.

Samen met het Rijk en Provincie Flevoland maken we Almere Centrum, het hart van de stad, steeds aantrekkelijker voor Almeerders en bezoekers. Zo is de kunstroute ‘De Zeegroene Loper’ toegevoegd. Voorbeelden zijn onder andere de lange bank op de Stadhuispromenade en de vloerschildering van de Corridor. Deze Zeegroene Loper is nu uitgebreid met twee nieuwe kunstobjecten.

Eén van de nieuwe  parels is ‘Kunstwerk-Almere’ aan de gevel van het station aan de kant van het Mandelaplein. Kunstenaar Geert Mul laat met dit kunstwerk zien hoe de stad er onder water uit ziet.

Geert Mul: “Niet alleen kunstenaars maken kunst. Ook ingenieurs maken kunstwerken. En niet te vergeten architecten, die graag zeggen dat architectuur de moeder is van alle kunsten. Almere is zo bezien een kunstwerk en de titel van mijn werk voor Almere (Kunstwerk-Almere) is dan ook een eerbetoon aan Almere als civiel kunstwerk. En de relatie met water is snel gelegd met Almere. Het land gewonnen uit het water, de stad als symbool van naoorlogs optimisme en toekomst denken.

Fotografie: Richard Terborg

Dobberend bos

Het Dobberend bos is verhuisd van het voormalige Floriadeterrein naar een nieuwe locatie in het Weerwater, aan de Meeresteinkade achter het Flevoziekenhuis en maakt nu ook deel uit van de Zeegroene Loper. Het Dobberend Bos blijft minimaal vijf jaar liggen op deze nieuwe locatie.

Het Dobberend bos vertelt het verhaal over de waarde van bomen voor het klimaat, biodiversiteit, leefbaarheid en gezondheid in de stad door vergroening, duurzaamheid en de noodzaak tot klimaatadaptatie.

Beide kunstprojecten zijn tot stand gekomen in samenwerking met kunstorganisatie Mothership.