Flevo Campus ‘hotspot’ tijdens Weekend van de Wetenschap 2023

Kinderen met een koksmuts op en een schort voor zijn bezig met het klein snijden van een ui.

Op zaterdag 7 oktober gooit kennisinstituut Flevo Campus tijdens het Weekend van de Wetenschap de deuren wagenwijd open voor kinderen en volwassenen die meer willen weten over de wetenschap achter voedsel en duurzaamheid. Met een uitgebreid aanbod aan leuke en leerzame activiteiten en workshops in het Natural Pavilion en bij partner Aeres Hogeschool wordt het campusterrein een heuse ‘hotspot’.

Jong en oud kunnen tijdens het Weekend van de Wetenschap op een toegankelijke manier inzicht krijgen in de wereld van wetenschap en technologie. Tijdens het Weekend van de Wetenschap worden ieder jaar de belangrijkste kenniscentra van Nederland omgedoopt tot ‘hotspot’. Flevo Campus doet dit jaar voor het eerst mee, en vormt samen met Aeres Hogeschool Almere, Woonzorgcentrum Flora en Utopia Eiland de Hotspot Flevo Campus.

Wat is er te doen?

Je kunt op zaterdag 7 oktober op het campusterrein onder andere terecht voor een blinde smaaktest waarbij je zintuigen op de proef worden gesteld en een workshop fermenteren (een eeuwenoude techniek waarmee je met behulp van micro-organismen voedsel langer kunt bewaren). Je kunt groenten leren snijden als een echte chef-kok, en ontdekken wat er allemaal leeft in onze bodem door met een vergrootglas en microscoop op zoek te gaan naar de organismen die je normaal gesproken niet ziet: schimmels, bacteriën, aaltjes en nog veel meer. En wat dacht je van zelf je eigen notenboter maken?

Gratis entree

Het hele programma, inclusief de praktische details, is te vinden op de website van het Weekend van de Wetenschap. Entree is gratis en de activiteiten vinden de hele dag plaats, vanaf 10 uur ‘s ochtends.

Flevo Campus is een Almeers kennisinstituut dat wetenschap, onderwijs, ondernemerschap en beleid aan elkaar koppelt en helpt oplossingen te verzinnen voor taaie (stedelijke) voedselvraagstukken.